do 01 januari

155

Dansdonderdag: MOTORS

Motoren, dans én theater in een overrompelende breakdance-show.

Is ‘Motors’ nou een theatervoorstelling, een breakdance-show of iets met motoren op het podium? Of gaat het om een groep vrienden die alles altijd samen doen, en stiekem ook nog een eigen identiteit hebben? Dikke boeie eigenlijk, want als je maar hard genoeg gas geeft, hoort niemand je huilen in je helm.

155 (eenvijfvijf) maakt voorstellingen vanuit hun onophoudelijke fascinatie voor de wereld waarin zij (en wij) nú leven en bewegen. In Motors combineren de mannen twee grote liefdes: motoren en dans.

De acht mannen van dansformatie 155 hebben hun wortels in de breakdance. Vanuit hun passie voor bewegingsvormen, muziek en bizarre humor maakten ze onder de vlag van DOX de voorstelling 155.

Daarna maakten ze de voorstellingen 'Episch' met een vliegende eenhoorn en 'LIJF' waarin de mannen een theatervoorstelling combineerden met een clubavond en concert.

Gratis inleiding: elke maand kun je genieten van prachtige dans op donderdag, met voorafgaand gratis speciale inleidingen. Klik hier voor meer informatie.

Lisa Reinheimer over de inleiding:
"Het bewegingscollectief 155 heeft een heel bijzonder archief waarmee ze hun voorstellingen vormgeven. Benieuwd naar dat archief en de beelden die daarin zitten?"

voorstellingsinfo
Website
Locatie
Podium Hoge Woerd

Een explosie van onversneden dansplezier.

Het Parool over 'Episch'

Geen stoer en ongenaakbaar imago, met gespierde tattoos boven laaghangende broeken. Maar een hilarisch spel met ego, uiterlijk en opgepoetste verwachtingen.

Volkskrant over 155
155 - Motors - Podium Hoge Woerd - Foto: Eva Beeftink
Foto: Eva Beeftink

terug naar boven