4Hoog Producties

Wegens omstandigheden kan deze voorstelling helaas niet door gaan.

Een woordeloze fantasie voor kleuters met poëtische en humoristische dans.

In het begin is er niets, maar uit niets komt iets. Een jongen en een meisje komen tot leven. Het meisje neemt hem mee in een droom op de tonen van Chopin. Een droom vol mooie truien, waarin ze zich samen graag verstoppen. Ze dagen elkaar uit en verdwijnen in elkaars truien.

De acteurs nemen je mee in een woordeloos dansspel van ontmoeten en uit elkaar gaan. Poëtisch en humoristisch glijdt het ene beeld over in het andere. Een afwisseling van hoog slapsticktempo en abstracte dans.

voorstellingsinfo
Website
Concept en regie
Jelle Marteel
Spel
Simon D’Huyvetter of Ezra Fieremans en Julie Kurris of Anjana Dierckx
Coach
Frans Van der Aa
Foto's
Els Deventer
Locatie

Poëtisch en humoristisch glijdt het ene beeld in een spitse timing associatief organisch over in een ander. Het is voor jong en oud veertig minuten geboeid blijven kijken. Fantastisch in al zijn beeldende en bewegende betekenissen.

Theatermaggezien

Regisseur Jelle Marteel:
Het oorspronkelijke idee was “realiteit versus droom”. Een onderzoek naar wat er gebeurt wanneer de droomwereld in de realiteit terecht komt. Dit evolueerde naar het scheppen van een abstracte wereld met surreële dingen. We maakten geen onderscheid meer tussen droom en realiteit.

Inspiratie zochten we bij het beeldend werk van Erwin Wurm en de films van Michel Gondry. We zochten niet naar een coherent verhaal, maar naar een woordeloze opeenvolging van beelden die elk hun verhaal vertellen en mensen kunnen raken. Heel herkenbare objecten gaan in interactie met personages. Maar er wordt enkel gesuggereerd. Niet geduid. Niet gedefinieerd. Alles blijft open voor interpretatie en invulling door de fantasie.

De rode draad is “ontmoeting” en “afscheid”. Tussen personages onderling en tussen personages en objecten. Ik zoek een kwetsbare speelstijl met humor die ontroert en bovenal: een oefening in eenvoud. Eenvoud die niet betekenisloos is, maar heel intens en rijk.

Ik vind het voor mezelf een grote uitdaging om zowel voor kleuters (3+) als voor volwassenen een puur en beeldend verhaal te brengen. Een verhaal dat, door zijn eenvoud, siert en bijblijft. Het is een fantastische mogelijkheid om mijn eigen stijl als theatermaker te ontwikkelen en te verfijnen.

 


Foto's: Els Deventer

terug naar boven