Ali B

Koorts / try-out

Ali B maakt de balans op. Hoe staan we er voor in Nederland?

Ali heeft zijn publiek wat uit te leggen. Hij annuleert tot tweemaal toe zijn theatertournee. Wat is er allemaal aan de hand in huize Bouali? Zijn het burn-out verschijnselen of is het de komst van een nieuw kind? In zijn nieuwe voorstelling zijn er talloze onderwerpen waar hij zijn licht op wil laten schijnen. Zowel persoonlijk als maatschappelijk.

Nederland is misschien niet ziek, maar heeft wel koorts. Het verhitte debat doet de temperatuur hoog oplopen en af en toe naderen we het kookpunt. Maar, koorts is ook het begin van de genezing. Ali’s optimisme wint het altijd van zijn bezorgdheid. Of zoals hij het Cruijffiaans formuleert: “Zelfs als het mis gaat, komt het goed.”

voorstellingsinfo
Website
Regie
Titus Tiel Groenestege
Producent
SPEC Entertainment
Locatie
Podium Hoge Woerd - theaterzaal

Ali B
Dat Ali B naast rapper, jurylid bij The Voice en gevierd TV-programmamaker ook als theaterman stevig aan de weg timmert, zal niet veel mensen zijn ontgaan. In 2012 won hij met Ali B geeft antwoord de Neerlands Hoop prijs, werd hij voor Ali B beken(d)t genomineerd voor de Poelifinario en prees Matthijs van Nieuwkerk zijn laatste programma Je suis Ali de hemel in als ‘…misschien wel de belangrijkste theatervoorstelling van het seizoen’. Dit is Ali B’s eerste bezoek aan Podium Hoge Woerd.


terug naar boven