do 01 januari

Amsterdam Klezmer Band

Septacost

Multimediaal muziektheater dat balanceert tussen melancholie en euforie.

Overal ter wereld eindigen optredens van de Amsterdam Klezmer Band in spontane dansfeesten. De theatershow ‘Septacost’ is meer dan een Klezmerparty. De band speelt met de verwachtingen van het publiek in een multimediale voorstelling die balanceert tussen melancholie en euforie.

Biedt de vlucht in het feestgedruis troost of is dat een illusie? Klezmer heeft naast een uitbundige ook een weemoedige kant – net als de band zelf. ‘Septacost’ is een virtuoze zoektocht naar een remedie tegen eenzaamheid. De muziek werkt gelukkig louterend, zoals een opzwepende eredienst waarnaar de titel ‘Septacost’ verwijst. Er is licht in de duisternis. De bevrijdende apotheose is nabij.

‘Septacost’ ging in 2017 in première op Oerol en onderstreept dat de Amsterdam Klezmer Band zich niet laat beperken door tradities en verwachtingen. Het decor zit vol verrassingen, met videoprojecties die onderdeel worden van het verhaal en de muziek.

voorstellingsinfo
Website
Producent
Amsterdam Klezmer Band
Muzikanten
Jasper de Beer (double bass, guitar banjo, backing vocals) Job Chajes (alto saxophone, vocals) Alec Kopyt (vocals, percussions) Gijs Levelt (trumpet) Joop van der Linden (trombone, percussions) Janfie van Strien (clarinet, backing vocals) en Theo van Tol (accordion)
Regie
Martin Draax
Locatie
Podium Hoge Woerd

Amsterdam Klezmer Band
De Amsterdam Klezmer Band startte ruim twintig jaar geleden als een groep straatmuzikanten met een passie voor traditionele Jiddische feestmuziek. De groep bouwde gestaag aan een grensverleggende Klezmerstijl waarin ook elementen van jazz, dance, rap, balkan- en zigeunermuziek terugkomen. Inmiddels is de Amsterdam Klezmer Band uitgegroeid tot een internationaal gevierde band met een ijzersterke live-reputatie. De Amsterdam Klezmer Band speelt in clubs en op festivals over de hele wereld – de band heeft inmiddels in ruim 30 landen op het podium gestaan.


terug naar boven