André Manuel

Dreejklezoew

Actueel, pijnlijk relevant, inhoudelijk en uiterst geestig. Over de even geliefde als verguisde mythische Twentse clown Dreejklezoew.

André Manuel duikt in de gitzwarte en toch ook meer dan jolige geest van Dreejklezoew, de even geliefde als verguisde mythische Twentse clown die al sinds de ontdekking van de hemel door de Nedersaksische geschiedenis dendert als Herman Finkers on speed.

Dreejklezoew is een politiek incorrecte hork, een mensonvriendelijke sater, de Kaffer der Lage Landen, een duivelskind. Een buitengewoon onfatsoenlijk mens.

In verband met de maatschappelijke onrust die is ontstaan rondom alleen al de aankondiging van deze voorstelling zijn er overal in de theaters in dit land nog meer dan voldoende kaarten beschikbaar. En zo ziet Dreejklezoew dat graag. Want hij is toch niet voor niks het exact tegenovergestelde van het succesverhaal.

voorstellingsinfo

Manuel (52) behoort tot het uitstervende ras van kleinkunstenaars dat nog geëngageerd cabaret maakt.

Algemeen Dagblad

Hij kietelt met het nodige prikkeldraad en zijn ruwheid polijst hij met zeven goede en grappige liedjes.

Cabaret.nl
Foto: Adri Karsenberg

Manuel is de personificatie van de ‘DREEJKLEZOEW’, een Twentse term die hij zelf vertaalt als een ‘irritante kutclown’. Wat niet moet worden vergeten is dat André Manuel óók de personificatie is van de uitdrukking ‘grote bek, klein hartje’. Die andere, gevoelige kant komt tot uiting in de prachtige gitaarliedjes die hij zingt. De schakeling tussen het vloeken en tieren in de conferences en de romantische gitaarliedjes maakt zijn cabaret dynamisch.

De Volkskrant

terug naar boven