za 29 januari

Andries Tunru

Nationaal Theaterweekend - In Theorie

In zijn tweede programma haalt Andries Tunru - winnaar van onder andere de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten - zijn psychologiediploma onder het stof vandaan. Met zichzelf als welwillend onderzoeksobject neemt hij het mens-zijn stevig onder de loep. Met slimme grappen, een aanstekelijke energie en vlijmscherpe improvisaties ontleedt hij opgewekt zijn - en daarmee onze - binnenwereld. Want waarom is half-vijf-in-de-kroeg-Andries zo anders dan Kerst-bij-de-schoonouders-Andries? Is het wel zo onlogisch om racistisch te zijn? En wat doet het mentaal met je als je, om maar wat te noemen, de finale van De Slimste Mens verliest van Snollebollekes?

Van verliefd zijn tot verlegen, van hunnie tot wij: wie weet wat we tegenkomen! In ieder geval de ingrediënten die je van Andries gewend bent: snelle stand-up, vette verhalen en prachtige liedjes.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Tekst en spel
Andries Tunru
Impresariaat
Bos Theaterproducties
Techniek
Mike Lathouwers en Niels Boswinkel
Foto
Super Formosa Photography
Grafisch ontwerp
Studio Daad

Origineel in zijn grappen en zijn spel

Juryrapport Cameretten

Een theatraal sterke performer met een spatzuivere timing.

NRC Handelsblad

Nationaal Theaterweekend
Tijdens het Nationaal Theaterweekend kan je niet om Podium Hoge Woerd heen! Een weekend bomvol voorstellingen, workshops, inleidingen en onverwacht extra programma in en om Castellum Hoge Woerd.

 

Andries Tunru is een heel groot talent waar we nog jarenlang van kunnen genieten. Hij heeft de brutaliteit van Youp van ‘t Hek, de epische kracht van Freek de Jonge en de innemendheid van Herman Finkers.

Friesch Dagblad over ‘Vlees, vis, wal en schip’

Andries Tunru
Venijnig charmant, vreemd analytisch en met verbazend veel vaart. Andries Tunru vult de ruimte met zijn spel en je hoofd met zijn verhalen. Andries studeerde af aan de Koningstheateracademie, dé cabaretopleiding van Nederland. Na het binnenhalen van de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, de publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival én de persoonlijkheidsprijs van Cameretten.

In 2020 deed Andries mee aan het winterseizoen van De Slimste Mens, waar hij als eerste deelnemer sinds dertien seizoenen zeven afleveringen op rij won. Hij werd uiteindelijk tweede, achter ‘Snollebollekes’ Rob Kemps.

Charisma, scherpte en goeie improvisatie… Tunru staat op het podium als een ervaren rot.

Het Parool over ‘Vlees, vis, wal en schip’

terug naar boven