do 01 januari

Anne Neuteboom

Kijk haar gaan...

Keihard positivisme, zonder zure oogkleppen, maar met een frisse analytische blik.

‘Jaaa jongens! Weet je nog vanmorgen? Toen je wakker werd? En dat het toen gewoon vrede was in Nederland?
HOLY SHIT. RELAXT.
En dat je waarschijnlijk gewoon twintig minuten kon douchen onder vét heet water en nog steeds gewoon súpergoeie waterdruk had?
MEGA. DAMPEND. HARDCORE. CHILL.
En dat je gewoon een vers croissantje kunt kopen voor pak 'm beet 75 cent, dat is echt 0,0000033% procent van een netto minimumloon maandsalaris ofzo?? Terwijl het echt uren duurt om zelf croissantjes te maken.
SWEET. LORD. YES!’

Ja hoor mensen, je had het niet verwacht hè! Maar keihard positivisme, doet Anne gewoon, schaamteloos: kijk haar gaan!

Na haar eerste succesvolle voorstelling ‘Weg’, eerder te zien in onze theaterzaal, vond Anne zichzelf weer helemaal opnieuw uit met ‘Kijk haar gaan’. Ze maakt maatschappelijk betrokken cabaret anno 2019: geen zure oogkleppen, maar een frisse analytische blik.

voorstellingsinfo
Website
Tekst
Anne Neuteboom
Regie
Hanneke Braam
Locatie
Podium Hoge Woerd

Kan een cabaretvoorstelling tegelijk persoonlijk en geëngageerd zijn, tegelijk energiek en kwetsbaar en tegelijk chaotisch en met een sterke rode draad? Ja, dat kan, zo bewijst Anne Neuteboom met haar tweede avondvullende show. Het resultaat is fantastisch theater, waarbij je steeds weer verrast wordt en dus de hele avond op het puntje van je stoel blijft zitten.

Neuteboom maakt cabaret met een rijk palet aan emoties (…) overtuigend, grappig, kritisch en ontroerend.

Hilarische, goed geformuleerde wanhoop.

Het Parool
Foto's: Annemieke van der Togt

Anne Neuteboom
Anne Neuteboom werd geboren in 1989, toen alles wat kon ademen dankzij Herman van Veen ‘Anne’ werd genoemd, dus zeg maar Neut. Neut studeerde in 2013 af aan de Koningstheateracademie en won in 2015 de jury- en publieksprijs van het cabaretfestival Cameretten.


terug naar boven