do 01 januari

Backbone / Alida Dors en Silbersee

Dansdonderdag: Speak up!

Een smeltkroes vol hiphop vibes, waarin energieke dans, live zang, tekst, klassieke en elektronische muziek in elkaar grijpen en van het podium spatten.

Ben jij trots op wie je bent? Stel dat je over een jaar moreel gewogen wordt door een hogere macht. Zou je dan blijven handelen zoals je nu doet?
Hiphop dansgezelschap BackBone en muziektheaterhuis Silbersee slaan voor de tweede keer de handen ineen voor de nieuwste urban dansvoorstelling Speak Up! Zes mensen in de kracht van hun leven roepen zichzelf en elkaar ter verantwoording. Met hun hart op de weegschaal worden ze geconfronteerd met hun eigen, soms grensoverschrijdend gedrag en daden waar ze zelf niet trots op zijn. Durven zij zich uit te spreken? Zijn ze bereid te reflecteren op wie ze werkelijk zijn?

Speak Up! is een voorstelling over ons moreel kompas en onze groeiende angst om elkaar en onszelf in de ogen te kijken. Rituelen uit de Afrikaanse diaspora, naast teksten van
belangrijke (hiphop) activisten zijn in deze voorstelling belangrijke aanvullende inspiratiebronnen.

Gratis inleiding en nagesprek: elke maand kun je genieten van prachtige dans op donderdag, met voorafgaand gratis speciale inleidingen door dramaturg/journalist Moos van den Broek. Klik hier voor meer informatie.

Het nagesprek wordt direct na afloop gevoerd door Alida Dors. Hiervoor hoeft u zich niet aan te melden.

voorstellingsinfo
Choreografie & concept
Alida Dors
Muzikale leiding
Romain Bischoff
Performers
Bilal Bachir (dans), Donna Chittick (dans), Liza Panjoel (dans), Pom Arnold (dans), Carla Nahadi Babelegoto (zang),Maciej Straburzynski (zang)
Muziek
Jacob ter Veldhuis & DJ Lovesupreme
Dansdramaturg
Peggy Olislaegers
Dramaturg
Maarten van Hinte
Toneelbeeld
Ascon de Nijs
Lichtontwerp
Jeffrey Steenbergen
Website
Locatie
Podium Hoge Woerd

De vier dansers stralen kracht en strijdbaarheid uit, soms letterlijk als boksers en stieren tegenover elkaar.

Volkskrant

Let there be given my mouth that I may speak.

Spreuk op Egyptische graftombes

Alida Dors
Choreograaf Alida Dors kijkt met groeiende verbazing naar onze tijd, waarin het delen van je mening steeds gewoner lijkt te worden, maar zelden leidt tot een oprecht gesprek waarin we elkaars denken en handelen bespreken en wegen. Met welk doel storten we ons hart uit? Zijn onze vaak ongenuanceerde meningen vooral correcties voor de ander? Hoeveel tijd nemen we nog om onszelf
te corrigeren?

Alida Dors creëert haar voorstellingen vanuit de houding die de founding fathers and mothers van de hiphop introduceerden; met een fascinatie voor onorthodoxe ontmoetingen tussen mensen en disciplines, sociaal en politiek bewust, en met de urgentie relevant werk te maken voor een breed en divers publiek. Aan Alida’s zijde opereert muziekaal leider Romain Bischoff met Silbersee, waar muziekgenres van urban tot opera bij elkaar worden gebracht. Bij Speak Up! resulteert dit in een creatie waarin de dansers van BackBone de zangers van Silbersee uitdagen om zich volledig te geven in het moment. Samen met ‘avant-pop’ componist Jacob ter Veldhuis en de rebelse DJ Lovesupreme wordt Speak Up! een smeltkroes vol hiphop vibes, waarin energieke dans, live zang, tekst, klassieke en elektronische muziek in elkaar grijpen en van het podium spatten.

Alida Dors en Romain Bischoff

terug naar boven