do 21 maart

Backbone / Alida Dors

Dansdonderdag: Rebound

Een rauwe en meeslepende dansvoorstelling, waarin machtsverhoudingen, verlangens en geheimen voorbij komen.

In een anonieme ruimte worden dansers ingesloten door muren. In deze verstikkende situatie zijn zij tot zichzelf en elkaar veroordeeld. Zichtbaar gestript van alles wat hun een sociale identiteit geeft, ontstaat er een onderzoekende dans naar het ‘zelf’ en de onderliggende verhoudingen. Het hier en nu is bepalend, maar herinneringen, angsten en structuren bonzen genadeloos op de muren. Wat bepaalt eigenlijk wie je bent, wanneer alles wat je een identiteit geeft weg valt? In hoeverre doen achtergrond, status en cultuur er toe?

'Rebound' gaat over de veerkracht van de mens die nodig is om met interne en opgelegde structuren te leren leven of deze te doorbreken. Een rauwe en meeslepende voorstelling waarin machtsverhoudingen, verlangens en geheimen voorbij komen.

Gratis inleiding: elke maand kun je genieten van prachtige dans op donderdag, met voorafgaand gratis speciale inleidingen. Klik hier voor meer informatie.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Choreografie
Alida Dors
Gezelschap
BackBone
In coproductie met
Theater Rotterdam
Locatie
Podium Hoge Woerd

Rebound
‘Rebound’, van choreograaf Alida Dors, is een remake van het werk ‘Rebound’ uit 2005 van Conny Jansen. Net als Conny onderzoekt Alida het begrip ‘veerkracht’. Alida laat zich onder andere inspireren door de vele vluchtelingen en asielzoekers die opnieuw hun identiteit moeten hervinden, het begrip ‘glazen plafond’ en andere beklemmende situaties. De dansers ontwikkelen breekbaar, strijdbaar en gepassioneerd hun eigen verhaal, waarin ze geconfronteerd worden met zelf opgelegde en sociale structuren.

Foto's: Bowie Verschuuren

terug naar boven