Belle van Heerikhuizen / STIP

Lente-Uitjes: De wereld & Ko 8+

Over een jongen die ervan droomt beroemd te worden. En over het geheim van zijn moeder.

De Grote Ko-show staat op het punt te beginnen. De camera draait en er klinkt een daverend applaus wanneer Ko de studio (zijn slaapkamer) binnen loopt. Een wervelend rollenspel tussen vader en zoon vol grapjes, typetjes en vragen volgt. Ko wil nu eindelijk wel eens weten wat er met mama is gebeurd. Papa durft het niet te vertellen en Ko fantaseert zijn eigen werkelijkheid bij elkaar.

In 'De wereld & Ko' spelen papa en Ko wat er met mama is gebeurd of gebeurd zou kunnen zijn. Een verhaal over liefde, en het kwaad, dapperheid en domme pech. Een pleidooi voor spelen, liegen en verzinnen.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 8 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. U kunt tijdens de voorstelling met uw baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

voorstellingsinfo
Website
Regie
Belle van Heerikhuizen
Tekst
Gideon Samson
Spel
Tijn Docter en Minne Koole
Muzikant
Mats Voshol
Muziek
Darius Timmer
Dramaturgie
Celine Buren
Decor
Ruben Wijnstok
Kostuums
Hanne Pierrot
Lichtontwerp
Petra Eikelenboom
Techniek
Daan Perris
Productieleider: Lynn Meijer
Artistieke begeleiding
Timothy de Gilde
Producent
STIP theaterproducties
Locatie
Podium Hoge Woerd

Minne Koole speelt weergaloos de jongen Ko, die erachter wil komen wat er met zijn moeder is gebeurd. (…) In Tijn Docter als weerspannige vader heeft hij een fijne tegenspeler. (…) Drummer en gitarist Mats Voshol voorziet de dialoog van spitsvondige hoorspelgeluiden.Foto's: Sanne Peper

Belle van Heerikhuizen
Belle van Heerikhuizen is een jonge regisseur met een grote liefde voor taal en muziek. In 2016 won ze zowel de Ton Lutz Award als de Stip Jeugdtheaterpitch. Samen met schrijver Gideon Samson, in 2010 met zijn boek ‘Ziek’ winnaar van de Zilveren Griffel,  werkt ze aan haar nieuwe voorstelling. In haar voorstellingen behandelt ze donkere thema’s, die ze op een lichte, menselijke en invoelbare manier belicht. Haar werk wordt gedreven door een grote noodzaak en is helder van toon. Met zachte hand toont ze waar onze pijn zit, drukt er even op, om er vervolgens een kus op te geven.


terug naar boven