za 02 maart

Belle van Heerikhuizen / STIP

Lente-Uitjes: De wereld & Ko 10+

Over een jongen die ervan droomt beroemd te worden. En over het geheim van zijn moeder.

De Grote Ko-show staat op het punt te beginnen. De camera draait en er klinkt een daverend applaus, wanneer Ko de studio binnen loopt. Een staande ovatie, een joelende menigte voordat ze live gaan in 3-2-1 GO! Tenminste, dat is de droom. De studio is gewoon Ko’s huis en de camera een bezem met een muts op. Ko verzint én Ko oefent. Later wordt hij namelijk beroemd, dat weet hij zeker en daarom oefent hij alvast. Samen met zijn vader verzint hij zijn wereld.

‘Maar beroemd worden kan ook als interviewer of journalist. Net als mama.’ ‘Hoe bedoel je, pap? Ik héb toch helemaal geen moeder?’ Het is Ko met papa. Papa en Ko, zo is het altijd geweest. Als Ko tien wordt, vertelt papa het verhaal van Ko’s moeder en haar strijd.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Regie
Belle van Heerikhuizen
Tekst
Gideon Samson
Dramaturgie
Celine Buren
Spel
Alex Hendrickx, Tibor Lukács
Compositie
Mats Voshol
Kostuums
Hanne Pierrot
Lichtontwerp
Petra Eikelenboom
Locatie
Podium Hoge Woerd

Belle van Heerikhuizen
Belle van Heerikhuizen is een jonge regisseur met een grote liefde voor taal en muziek. In 2016 won ze zowel de Ton Lutz Award als de Stip Jeugdtheaterpitch. Samen met schrijver Gideon Samson, in 2010 met zijn boek ‘Ziek’ winnaar van de Zilveren Griffel,  werkt ze aan haar nieuwe voorstelling. In haar voorstellingen behandelt ze donkere thema’s, die ze op een lichte, menselijke en invoelbare manier belicht. Haar werk wordt gedreven door een grote noodzaak en is helder van toon. Met zachte hand toont ze waar onze pijn zit, drukt er even op, om er vervolgens een kus op te geven.


terug naar boven