Theater Bellevue

De Hokje

Let op: We moeten nog even volhouden. Tot en met 31 maart blijven de deuren van ons theater gesloten vanwege de corona-maatregelen. Deze voorstelling is daarom afgelast.
Heeft u tickets? U krijgt zo snel mogelijk bericht van ons via e-mail.


‘De Hokje’ vertelt het dramatische verhaal van de bekende en beruchte selfmade crimineel Anouar K. Wat als je de vooroordelen over je afkomst als wapen gebruikt?

’s Lands meest respectabele journalist bevraagt Anouar K. in een lang verwacht live-interview over zijn criminele verleden. Als duidelijk wordt wat voor vernietigende impact Anouars daden op de samenleving hebben gehad, wordt het hem te heet onder de voeten en doet hij een schokkende onthulling. Anouars zus én advocaat probeert het gesprek en haar eigen reputatie nog te redden, maar dan ontspoort het interview totaal.

Een voorstelling van Dunya Khayame en Tim Kamps, die hiermee een eind willen maken aan onze onverminderde focus op etniciteit en afkomst.

voorstellingsinfo
Website
Tekst en concept
Dunya Khayame
Regie en concept
Tim Kamps
Spel
Maryam Hassouni, Olaf Ait Tami
Productie
Theater Bellevue
Locatie
Podium Hoge Woerd - theaterzaal

Heerlijke, doldwaze satire vol hete hangijzers.

Telegraaf

Scherpe, geestige dialogen, […] hilarisch toenemende absurdisme […] een geslaagde satire over een relevant onderwerp.

Theater Bellevue
Theater Bellevue presenteert en produceert nieuw repertoire, dat ruimte biedt aan de stemmen van theatermakers die op de wereld om ons heen reflecteren. Al vele auteurs schreven voor het Theater Bellevue, zoals Nasrdin Dchar, Maria Goos, Magne van de Berg, Hannah van Wieringen, Rik van den Bos en Dilan Yurdakul.Foto's: Casper Koster

In regie van Tim Kamps zijn de scènes even tenenkrommend als komisch.


terug naar boven