do 01 januari

Beumer & Drost

Reis om de wereld in tachtig dagen 8+

Met treinen, koetsen, boten, een olifant en een ijszeiler in korte tijd de wereld rond. In 1873 schreef Jules Verne het avonturenverhaal De reis om de wereld in 80 dagen. Een ongelooflijke, en zeker in die tijd, bijna niet te volbrengen reis.

Zijn verhaal speelt een belangrijke rol in het leven van de personages in deze splinternieuwe en filmische theatervoorstelling. Ergens heel ver hier vandaan werken twee schilders aan een geheim project. Dan slaat de heimwee genadeloos toe... Maar hoe komt het duo weer thuis? Net als in het beroemde boek van Jules Verne lijkt dit een bijna niet te volbrengen reis. Met vereende krachten en een grote vindingrijkheid gaan ze toch samen op pad...

'Reis om de wereld in tachtig dagen' maakt kans op de PodiumKids Prijs. De publiekspijs van kinderen voor hun favoriete voorstelling van het jaar.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 8 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. U kunt tijdens de voorstelling met uw baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

Familie-uitje
Deze familievoorstelling begint extra vroeg in de avond. Kom met het hele gezin een avond naar het theater!

voorstellingsinfo
Website
Spel
Peter Drost en Paul R. Kooij
Regie
Michael Helmerhorst
Concept en tekst
Peter Drost
Assistent regisseur/dramaturgie
Géraldine Verhoeven
Compositie & sounddesign
Gerhardt Heusinkveld
Kostuums
Carin Eilers
Locatie
Podium Hoge Woerd
Beumer & Drost - Reis om de wereld in tachtig dagen - Podium Hoge Woerd

Een zeer actuele draai, of meerdere, aan een klassiek boek. Het thema? Dat bepaalt de verbeelding van de bezoeker zelf.


terug naar boven