za 12 maart

Black Sheep can Fly – Saman Amini e.a.

A SEAT AT THE TABLE

Confronterende verhalen en ervaringen over alledaags racisme en uitsluiting, dat soms zo absurd is dat het lachwekkend is.

‘A Seat at the Table’ is gebaseerd op ervaringen van de makers zelf over alledaags racisme en uitsluiting. Ervaringen die soms zo absurd zijn, dat het lachwekkend is. Het sluipende en vaak onbewuste racisme, goedbedoeld of niet, zorgt ervoor dat er continu onderscheid wordt gemaakt op basis van uiterlijk en dat er keer op keer op keer wordt benadrukt dat je anders bent.

Na een succesvolle theatertournee, nominaties voor de BNG Bank Theaterprijs en het Nederlands Theater Festival en bekroond met de Toneelschrijfprijs, is deze actuele en urgente voorstelling terug in de theaters. In 2022 wordt Saman Amini op het toneel vergezeld door een nieuwe cast, bestaande uit actrice Quiah Shilue en acteurs Alwin Pulinckx en Anton de Bies.

De voorstelling ‘Samenloop van Omstandigheden’ van Black Sheep Can Fly was eerder in onze theaterzaal te zien.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Concept
Saman Amini, Nima Mohagegh
Tekst
Saman Amini en Nima Mohaghegh i.s.m. Ward Kerremans, Yannick Jozefzoon en Werner Kolf
Regie en muziek
Saman Amini
Spel
Saman Amini, Anton de Bies, Quiah Shilue, Alwin Pulinckx
Dramaturgie
Nima Mohaghegh
Scenografie en Licht
Alaa Minawi
Techniek
Oscar Cheizoo
Producent
Black Sheep Can Fly in coproductie met Het Nationale Theater en Likeminds.

Pijnlijke, actuele voorbeelden van alledaags racisme in Nederland. Soms op humoristische toon, soms hard.

Black Sheep Can Fly
Black Sheep Can Fly initieert, ontwikkelt en produceert verhalen met een menselijke en maatschappelijke urgentie die onderbelicht zijn in de kunst- en cultuursector maar wel degelijk onderdeel uitmaken van onze samenleving. De artistieke leiding is in handen van theatermaker, muzikant en schrijver Saman Amini en filmregisseur, theatermaker en schrijver Nima Mohaghegh. Eerdere theaterproducties als ‘Samenloop van Omstandigheden’ (2017), ‘In het Hol van de Leeuw’ (2018) en hun korte film ‘A KISS’ (2018) zijn nationaal en internationaal verschillende keren onderscheiden.

Saman Amini
Saman Amini (1989) is geboren in de Iraanse hoofdstad Teheran. Op 11-jarige leeftijd kwam hij met zijn ouders naar Nederland. In 2014 studeerde hij af aan de Toneelacademie Maastricht. In de korte tijd sinds zijn afstuderen bouwde hij zowel in het theater als met zijn muziek aan een indrukwekkend oeuvre. Met zijn muziek heeft hij tot nu toe 900.000 streams en de videoclip voor zijn nummer ‘Laat Me Toe’ is genomineerd voor een Edison.


terug naar boven