BonteHond

KLUCHT is een fysieke, snelle slapstickvoorstelling met 15 deuren en vijf acteurs die continu verliefd worden.

Stiekem zoenen achter de deur? In KLUCHT zie je vijf acteurs die continu verliefd worden en stiekem een zoen willen stelen. Ze verstoppen zich en verzinnen smoesjes. Ze liegen en bedriegen totdat ze zelf niet meer weten op wie ze nou waren en waarom. Een vrolijk theateruitje voor kinderen waarin alle samenlevingsvormen zonder problemen de revue passeren.

KLUCHT’ is een vervolg op de succesvolle samenwerking tussen René Geerlings en Job Raaijmakers. Eerder maakten ze ‘Aap en Beer’ (Gouden Krekel 2012) en ‘Niet Huppelen!’ (Zilveren krekel 2014). Waarschuwing: in de voorstelling wordt gebruik gemaakt van een stroboscoop.

Met een leuke extra workshop voor aanvang! Scroll naar beneden voor meer informatie. Vol = vol

voorstellingsinfo
Website
Spel
Job Raaijmakers, Kim van Zeben, Manon Nieuweboer, Isabelle Houdtzagers, Michiel Blankwaardt
Regie
René Geerlings
Concept en Tekst
Job Raaijmakers, René Geerlings
Compositie en Muziek
Wim Conradi
Decor
Marlies Schot
Lichtontwerp
Remko van Wely
Kostuumontwerp
Judith de Zwart
Techniek
Klim Nelissen, Adriaan Beukema
Locatie

Gratis workshop na afloop: Hoe speel je een volwassene
Alles lijkt zoveel leuker als je wat ouder bent: je mag meer, kan meer, en je wordt eindelijk serieus genomen. Volwassenen lijken alle antwoorden te weten en gedragen zich verstandig (of doen in elk geval goed alsof). Maar wanneer begint dat eigenlijk: volwassen zijn? In deze workshop onderzoek je, samen met een theaterdocent, het fenomeen ‘volwassen zijn’: waaraan kun je een volwassene herkennen? Wat is nou typisch grote-mensen-gedrag? Vervolgens kruip je in de huid van grote mensen door ze zo goed mogelijk na te doen.

Kun jij ook niet wachten om op te groeien? Of vind je het leuk om je ouders eens te laten zien hoe raar ze soms doen? Dan is deze spelworkshop geknipt voor jou!

Praktische informatie Hoe speel je een volwassene:
– Maximaal 25 deelnemers
– Voor kinderen vanaf 6 jaar, maar volwassenen mogen ook zeker meedoen
– Deze workshop is na de voorstelling rond 15.00 uur
– Vanaf 13.00 uur inschrijven via de balie van Castellum Hoge Woerd. Vol = vol.

Gratis workshop voor aanvang
Naar het theater, dat doe je stijl! Leen het vlinderdasje van je oom of de parelketting van je oma en neem plaats op het rode pluche. Want de voorstelling KLUCHT is geen echte klucht zonder bijpassend publiek! Wij zorgen voor een grote knutseltafel waar je een prachtige stropdas mag maken. Zo ga je helemaal in stijl naar de voorstelling!

René Geerlings, Job Raaijmakers en componist Wim Conradi werkten eerder samen bij Aap en Beer en Niet Huppelen!. Tijdens de tournees raakten Geerlings en Raaijmakers gefascineerd door de conservatieve reacties van hun kleuterpubliek, vooral als het over lichamelijk contact of aanraking ging. Wanneer er iets van een fysieke toenadering was tussen de spelers, lieten de kleuters luidkeels van zich horen. Het hoefde maar te lijken op een zoen of ze reageerden hardop met “ieeeeeuw”’.

In KLUCHT spelen zij met dit ongemak: De zoen hangt altijd in de lucht en er is de voortdurende dreiging van de broek die uitgaat.


terug naar boven