do 01 januari

BonteHond

Herfststukjes: Legends 8+

Over de drang te ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse bestaan en de pogingen om een episch leven te leiden.

Wie wil je zijn? Ga je de rol spelen die men voor je bedacht heeft? Of schrijf je je eigen verhaal met jezelf als hoofdrolspeler? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Zo is een Almeerse accountant eigenlijk een behendige elf. Een uitgebluste huisvrouw een briljante kernfysioloog met telekinetische gaven en een werkloze IT’er een geliefde koning van een immens onderwaterrijk. In LEGENDS zien we het verlangen om uit te stijgen boven de werkelijkheid en door middel van larpen* je te meten aan de personages uit fantasy boeken en films. We zien volwassenen die ondanks alle scheve blikken van buitenaf toch doorspelen en fantaseren en daarmee, net zoals Peter Pan, altijd kind zullen blijven.

*Live action Role Playing

voorstellingsinfo
Website
Concept & Spel
Maurits van den Berg, Lisa Groothof en Sacha Muller
Regie
René Geerlings
Tekstbijdragen
Sofie Tseng
Compositie
Arend Bruijn
Sounddesign
Joppe Conradi
Lichtontwerp
Sam Beumer
Kostuums
Sandra Kaas
Dramaturgie
Judith Faas
Regieassistentie
Millie Lijbers
Decorontwerp
Marlies Schot
Decorbouw
Vonk en van Leeuwen
Techniek
Ramon Verhoeven, Thijs Wijnands
Productie
Judith Oostrom
Locatie
Podium Hoge Woerd

… een volwaardige, geestige en soms ontroerende voorstelling.

Legends laat je zien dat je jezelf steeds opnieuw kunt uitvinden, maar ook dat je niet hoeft te veranderen als je dat niet wilt. Dat geldt niet alleen in het spel, maar ook in het echte leven.

Foto's: Kamerich en Budwilowitz

Beumer en Drost
In 2015 speelden de jonge makers van Beumer en Drost het succesvolle “LEGENDS OF THE LARPS part one” op Theaterfestival de Parade. Voor het tweede deel gaan deze makers samenwerken met BonteHond. Deze voorstelling zal gaan over de drang te ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse bestaan en de pogingen om een episch leven te leiden.


terug naar boven