do 01 januari

BonteHond

Alle zalen moeten leeg! Heb je ook een hekel aan theater? Kom dan naar deze voorstelling!

De zalen zijn al bijna leeg, maar bijna is niet helemaal. Alle zalen moeten leeg! Want theater is nergens goed voor. Dat vind jij toch ook? BonteHond waarschuwt Nederland voor de gevaren en bijwerkingen van theater. Hoe herken je een acteur? Wat is het verschil tussen vaag en moeilijk theater? Hoe verlaat je onopgemerkt een voorstelling? Aan de hand van een uiterst strak stappenplan behandelen Felix Schellekens en zijn stagiaire Henke Tuinstra het herkennen van theater en het vermijden ervan. Ben je net als deze twee extreem anti-theater? Kom dan naar deze voorstelling! NB. Deze cursus bevat geen onverwachtheden.

Met extra workshop voor aanvang! Scroll naar beneden voor meer informatie. Vol = vol

voorstellingsinfo
Website
 
Concept en Idee
René Geerlings, Judith Faas
Tekst
Eva Gouda
Spel
Henke Tuinstra, Felix Schellekens, Hiske Eriks, Matthijs Mahler
Beeld
Marlies Schot
Fotografie
Kamerich & Budwilowitz EYES2
Locatie

Gratis workshop: Dit is geen theaterworkshop…
Vind je kunst saai? En heb je een hekel aan theater? In een ontregelende kunstgeschiedenisles leer je wat anti-kunst is. Je wordt uitgedaagd om te ervaren dat je de schijnbare structuur van het dagelijks leven best met een korrel zout mag nemen en kunst minder ingewikkeld is als het lijkt. Humor en kunst worden gecombineerd in deze vrolijke workshop.

Praktische informatie:
– Maximaal 25 deelnemers
– Voor kinderen vanaf 8 jaar  en ouders
– Deze workshop is voorafgaand aan de voorstelling en begint om 14.00 uur
– Inschrijven via publiciteit@podiumhogewoerd.nl vóór maandag 17 oktober 13.00 uur. U ontvangt een bevestiging als er nog plek is. Vol = vol.

Extra knutselactiviteit
Buiten de zaal op het platform kun je aan de slag met een leuke knutselactiviteit. Maak een mooi hondenmasker van BonteHond en ga de rest van de dag door het leven als je favoriete hondje.

‘Dit is Geen Theater’ is een oergeestige theatervoorstelling over theater, die menig kinderhart voor zich zal winnen.

Foto's: Kamerich & Budwilowitz/EYES2

BonteHond
Jeugdtheatergezelschap BonteHond uit Almere maakt brutaal, toegankelijk theater voor jong publiek en publiek dat zich jong voelt. Ze vinden het  belangrijk dat kinderen naast alle regels en afspraken een open en eigenwijze blik blijven houden. Hoe fijn zou het zijn als wij allemaal met een nieuwsgierige blik naar elkaar en de wereld om ons heen zouden kunnen kijken. We zouden minder bang zijn voor alles wat anders is of raar lijkt.


terug naar boven