vr 18 februari

De Suriname Monologen

Met een inleiding door John Leerdam - Monologen over Anton de Kom en Desi Bouterse

Een bijzondere avond over de 20e-eeuwse kopstukken uit de rijke Surinaamse geschiedenis, met een topcast én live muziek.

De Suriname Monologen bestaan uit zes indrukwekkende monologen, waarvan er per voorstelling twee te zien zijn. In elk theater zie je dus een andere voorstelling. In onze theaterzaal staan Anton de Kom en Desi Bouterse centraal.

Anton de Kom is een schrijver en verzetsheld. Hoe verloopt het leven van de enige dochter van een vader die in 1944, het laatste oorlogsjaar, wordt opgepakt? In gedachten gaat zijn dochter in gesprek met hem. Ze praat over haar eigen herinneringen die vervlochten zijn geraakt met herinneringen van anderen.

Desi Bouterse, de huidige controversiële president van Suriname, bezien door de ogen van een journalist. Zijn verhaal is gebaseerd op interviews met Bouterse en wordt afgewisseld met persoonlijke overpeinzingen. In 2010 werd Bouterse gekozen tot president van Suriname en in 2015 herkozen. In het strafproces van de decembermoorden is Bouterse op 29 november 2019 in Paramaribo veroordeeld.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Regie
John Leerdam
Muziek
Harto Soemodihardjo (muzikale regie en gitaar), Walter Muringen (trompet)
Zang
Anna Makaloy
Monoloog 1
Anton de Kom
Spel
Urmie Plein
Tekst
Noraly Beyer
Tekstbijdrage
Judith Allard-De Kom
Monoloog 2
Desi Bouterse
Spel
Ruurt de Maesschalk
Tekst
Rudy Lion Sin Tjoe, Remco Meijer en Paulette Smit

Samenwerking
De Suriname Monologen’ is ontstaan uit een samenwerking van Stichting Julius Leeft! en De Nieuwe Kerk in Amsterdam tijdens de Grote Suriname tentoonstelling in het najaar van 2019.


terug naar boven