Boy Jonkergouw producties i.s.m. Vredesorganisatie PAX

25 jr Srebrenica | Gevaarlijke Namen

Bijgeboekt: op woensdag 2 december is een openbare generale repetitie bijgeboekt. Zie de voorstelling als eerst voor een klein prijsje.


Nabestaande Alma en Dutchbatter Raymond vertellen hun verhaal over de genocide in Srebrenica van 25 jaar geleden.

Precies 25 jaar geleden vond de genocide in Srebrenica plaats. Een tragisch dieptepunt van de oorlog in voormalig Joegoslavië. Nabestaande Alma Mustafić (destijds 14), zijv luchtte met haar moeder naar Utrecht, en Dutchbatter Raymond Braat (destijds 19), vertellen samen met acteurs Mike Weerts, Jolijn Henneman en Karen Sibbing hun verhaal. De één verloor als meisje in haar vroege puberteit haar vader, de ander kreeg als  jonge militair de opdracht de mannen van de vrouwen te scheiden. Een fatale vergissing, die Alma’s vader het leven kostte. Als elektricien bij Dutchbat werd hij door de Serviërs vermoord. Eén ding hebben Alma en Ray gemeen: ze stellen zichzelf voortdurend de vraag waarom de wereld dit liet gebeuren.

Deze voorstelling is gemaakt in samenwerking met Vredesorganisatie PAX, Utrecht.

voorstellingsinfo
Website
Spel
Alma Mustafić, Raymond Braat
Acteurs
Mike Weerts, Jolijn Henneman en Karen Sibbing
Tekst en regie
Boy Jonkergouw
Muziek
Eric Vlasblom
Beeld en decor
Beeldjutters en Simon Haen
Locatie
Podium Hoge Woerd - theaterzaal

Nagesprek
Geraakt door de voorstelling? Nieuwsgierig naar de makers? Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek in de zaal.

Boy Jonkergouw
Boy Jonkergouw maakt toegankelijke voorstellingen over zware onderwerpen. Hij gebruikt theater en verbeelding als middel om het maatschappelijk debat rondom gevoelige thematiek aan te zwengelen. Daarvoor verzamelt hij verhalen van mensen met een bijzondere geschiedenis. Ervaringsdeskundigen vertellen hun verhaal samen met professionele acteurs.


terug naar boven