Theater

Theatergroep Aluin

Boudica

Uit eigen stad
Tickets Over de maker(s)
Boudica

Een verhaal over feminisme, wraak, misogynie, brexit en druïden. Verteld door: natuurlijk, een man en zijn projector.

Als er in de geschiedenisboeken al iets staat over vrouwen, laat staan heldhaftige, reken er dan maar op dat dit verteld is door een man. Acteur Jilles Flinterman zet deze traditie voort. 

Jilles vertelt het verhaal van Boudica, de Keltische koningin die tot op de dag van vandaag wordt gezien als een symbool voor vrouwelijke razernij en toorn. Ze is een militaire leider die een leger opricht van meer dan 100.000 man tegen de Romeinse bezetter, een wreker van seksueel geweld en sloper van het patriarchaat, een brenger van gerechtigheid. Boudica, gedreven door pijn en woede, weigert te worden geregeerd door een buitenlandse, mannelijke indringer.

De enige historische bronnen die er zijn voor het bestaan van Boudica zijn twee Romeinse (uiteraard mannelijke) historici: Tacitus en Cassius Dio. Zij waren beiden tijdgenoten van Domitianus over wie Aluin de voorstelling Een keizer sterft niet in bed maakte. 

Tickets en tijden

Datum vr 03 mei Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 8,50 tot € 17,00
Tickets
Datum vr 03 mei - Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 8,50 tot € 17,00

Inleiding

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over een voorstelling of theatermaker? Wil je horen over de achtergronden, drijfveren en geschiedenis van een gezelschap? In een inleiding vertellen de makers hierover en ga je in gesprek met hen.
De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd. 

Over Theatergroep Aluin

Het Utrechtse gezelschap Aluin staat voor oersterke verhalen, veelal uit het klassieke repertoire van de oude Grieken tot aan Shakespeare. Aluin brengt deze verhalen voor een breed publiek, helder en dynamisch en met een flinke dosis humor.

Eerder was Aluin te zien in onze theaterzaal met het eerste deel van de trilogie ‘(it sucks to be) Helena’ (één van de eerste voorstellingen in onze zaal), ‘Oidipous Unplugged’, ‘Ken je klassiekers!’ en het drieluik ‘1600 Slag bij Nieuwpoort’, ‘1609 Staakt het vuren’ en ‘1619 Maak het kort’.

Meer over Theatergroep Aluin

Credits

Website: www.aluin.nl 
Tekst: Nasja Covers 
Spel, vormgeving en concept: Jilles Flinterman 

Eindregie: Victorine Plante 
Campagnebeeld: Miek Uittenhout