Criss Cross Festival

Gaye Su Akyol, ISRI, Tabanka e.a.

For English, click here.

Tijdens het gloednieuwe Criss Cross Festival maak je kennis met de nieuwste muziek uit wereldsteden als Rio de Janeiro, Istanbul, Sao Paolo, Rotterdam én Utrecht. Stuk voor stuk artiesten met een eigen, nieuwe sound, waarin hun roots en eigentijdse muziekstijlen doorklinken. Wil je graag zelf aan de slag? Doe dan tijdens de middag mee met een workshop percussie, zang of dans. En geniet tussendoor van een heerlijk buffet met gerechten vol invloeden uit het Midden-Oosten. Ontdek grenzeloze muziek in Podium Hoge Woerd!

Avondprogramma: inloop vanaf 19.00u - 00.00u
Optredens door Gaye Su Akyol, Tabanka, ISRI, Alaor Soares, Lilian Vieira, Paulinho Paes en Yazila & Alhambra dance company

Workshops:
14.00u Braziliaanse percussie
15.15u Braziliaanse zang
16.30u Oriental Dance Moves

Diner: 17.30 - 19.00u
Let op: het diner is niet meer te boeken.

Een kleurrijk en gevarieerd buffet met gerechten vol invloeden uit het Midden-Oosten, zoals tabouleh, humus, falafel en plat brood met dadeltapenade.

voorstellingsinfo
Muziek
Gaye Su Akyol, Tabanka, ISRI, Alaor Soares, Lilian Vieira, Paulinho Pae
Dans
Yazila & Alhambra dance company

Gaye Su Akyol en band
Gaye Su Akyol is de nieuwste muzieksensatie uit Istanbul. Haar invloeden variëren van oude Anatolische melodieën tot Nick Cave, surf bands, punk en psychedelica. In het muzikale universum van Gaye vloeien deze stijlen moeiteloos in elkaar over.

Gaye Su Akyol knoopt fijn muzikale lijnen aan elkaar

De Volkskrant

Tabanka
De jonge Rotterdamse muzikanten van Tabanka creëren een feestelijk en stomend optreden, waarbij stilstaan geen optie is. De combinatie van de opzwepende muziekstijl Funaná van het Kaapverdische eiland Santiago met jazz, pop en urban resulteert in een explosief dansconcert.

Ook al ben je niet vertrouwd met deze muziek, vroeg of laat ga je er vanzelf bij dansen

MixedWorldMusic over Tabanka
ISRI_Dorien Hein - website
Foto: Dorien Hein

ISRI
De roots van de Utrechtse fusionband ISRI liggen in Marokko, Servië, Japan, Iran en Ivoorkust, en dat is goed terug te horen in hun muziek. Op gitaar, accordeon, viool, bas en drum brengen zij een aanstekelijke mix van Balkan, Amazigh, African, Reggae en Latin.

Paulinho - Fotograaf; Keke Keukelaar
Foto: Keke Keukelaar

Trio Ibi – Alaor Soares, Lilian Vieira & Paulinho Paes
De Braziliaans/Nederlandse percussionist Alaor Soares en zangeres Lilian Vieira vormen samen met de veelzijdige gitarist Paulinho Paes Trio Ibi. Ze spelen swingende Música Popular Brasileira (MPB), letterlijk “Braziliaanse Populaire Muziek”. Het is geen definieerbaar genre, maar eerder een verzameling stijlen waarin moderne versies van traditionele Braziliaanse muziekstijlen zoals de samba, baião, frevo en samba-reggae worden vermengd met bijvoorbeeld folk, rock en pop.


Foto: Ron Beenen

Alaor Soares: workshop Braziliaanse percussie
De in Vleuten gevestigde Alaor Soares is geboren in São Paulo en is een van de pioniers van de Braziliaanse muziek in Nederland. Hij leidt al ruim 20 jaar drumbands, naast zijn werk als musicus, docent en performer. Tijdens het festival geeft Alaor een workshop Braziliaanse percussie, waarin je op grote en kleine trommels de ritmes van een aanstekelijke samba-reggae-song leert spelen.

Lilian Vieira: workshop Braziliaanse zang
De Braziliaans-Nederlandse Lilian Vieira is internationaal bekend als zangeres van de Brazilectro-formatie Zuco 103 en haar eigen Lilian Vieria Group, waarmee ze opzwepende sambasoul en funk presenteert. Tijdens het festival ga je met Lilian aan de slag met een workshop Braziliaanse zang, die aansluit bij de samba-reggae-song van Alaor.

Yazila: Oriental Dance Moves
Yazila runt al jaren met veel succes de Utrechtse dansschool Alhambra. Ze beheerst dansstijlen uit het Midden-Oosten, Noord-Afrika, Turkije en de Balkan. In de sfeer van Gaye Su Akyol leert ze je de moves die passen bij eigentijdse muziek uit Oosterse regionen. Tijdens het avondprogramma treedt Yazila met haar Alhambra Dance Company op.

DJ Safri
DJ Safri is gespecialiseerd in spannende en uiterst dansbare grooves uit verre oorden. Hij draaide al in talloze clubs en op vele festivals, waaronder Lowlands, Oerol en Amsterdam Roots. Naadloos mixt hij onbekende pareltjes van lang geleden aan de nieuwste spannende cross-over producties. Hij neemt je mee van Bombay naar Bogota, van Barcelona naar Baghad en van Bamako naar Bucharest. Stil blijven zitten is absoluut geen optie!

 


 

Criss Cross Festival – English
During the brand new Criss Cross Festival you will be introduced to the latest music from world cities such as Rio de Janeiro, Istanbul, Sao Paolo, Rotterdam and Utrecht. All artists have their own new sound, reflecting their individual roots and contemporary music styles.
Would you like to participate yourself? Then join a Brazilian percussion, singing or Oriental Dance Move workshop during the afternoon, and enjoy a delicious Middle Eastern style buffet. Discover music without boundaries in Podium Hoge Woerd!


terug naar boven