do 01 januari

Cuypers Ensemble

Benefiet Concert Cuypers Ensemble i.s.m. Rotary Club Utrecht Fletiomare

De jonge strijkers van het Cuypersensemble zijn getalenteerde musici van tussen de 10 en 17 jaar oud. Het orkest bestaat uit violisten, altviolisten en cellisten, samen ruim dertig kinderen. Het ensemble bestaat sinds 1982, in steeds wisselende samenstelling. Om lid te worden moeten de kinderen, die uit diverse regio’s uit Midden-Nederland afkomstig zijn, succesvol auditie doen.
Dertig jaar geleden werd het orkest in Hilversum opgericht door altist en dirigent Jouke van der Leest, met het doel zijn kinderen het plezier van het samen musiceren mee te geven. Dit uitgangspunt is gedurende al die jaren niet veranderd: onder de baton van de huidige dirigent, Maurits Wijzenbeek, wordt enthousiast gepreciseerd, gefraseerd en gearticuleerd om te komen tot een hoog niveau en een begrip van de muziek dat het publiek keer op keer versteld doet staan!

voorstellingsinfo
Website
Locatie
Podium Hoge Woerd

Dirigent Maurits Wijzenbeek
Dirigent en altviolist Maurits Wijzenbeek, telg uit de vermaarde Hilversumse strijkers-clan, speelde gedurende 35 jaar bij het Radio Kamerorkest, later de Radio Kamer Philharmonie, waar hij de lessenaar van 2e solo altist bezette.
Was Maurits reeds vanaf het prille begin nauw betrokken bij het wel en wee van het ensemble, sinds 2014 is hij de drijvende kracht zowel achter als voor het jeugdstrijkorkest. Met veel enthousiasme en een ferme hand – door sommigen gekarakteriseerd als “liefdevolle gestrengheid” – helpt hij zijn jeugdige pupillen om over hun muzikale pad te navigeren.


terug naar boven