do 01 januari

Daan Boom

De Eerste

Daan Boom heeft moeite met kiezen en daarom laat hij het állemaal zien tijdens zijn allereerste one-man-show.

Daan Boom had eigenlijk rapper, acteur, illusionist, dolfijnentrainer, profvoetballer, balletdanser of Frank Sinatra willen worden. Uiteindelijk heeft hij wel een hoop gedaan. Met zijn jeugdvrienden maakte hij het bekende televisieprogramma Streetlab, waarmee hij ongelofelijke avonturen beleefde. Zo stond hij samen met de winnaars van het filmfestival Cannes op het podium (uiteraard zonder dat zij dit door hadden) en dirigeerde hij De Vijfde van Beethoven voor een orkest van zestig man. Hij schreef in 48 uur een roman, die goed werd beoordeeld en spoot zijn lippen op met driemaal de normale hoeveelheid fillers, om vervolgens, mét die opgespoten lippen, in The Passion te spelen.

‘Maar waarom zo veel, Daan Boom? Wanneer is het genoeg?’
Daan Boom: ‘Nou, denkbeeldige Zomergasten-interviewer, dat is een goede vraag. En hoe beter daar antwoord op te geven dan in de vorm van mijn allereerste one-man-show in het theater.’

En wat hij daar gaat doen? Veel, natuurlijk, zoals alleen Daan Boom dat kan: tapdansen, zingen, rappen, pianospelen, huilen, miepen, maar ook sociale experimenten uithalen, dirigeren, verhalen vertellen uit de Kelderklasse en bovenal: heel veel lachen.

voorstellingsinfo
Website
Door
Daan Boom
Begeleider
Peter Heerschop
Locatie
Podium Hoge Woerd

Boom babbelt honderduit. Alles met flair en vanuit de losse pols, zo lijkt het. Hij gooit ontzettend veel ingrediënten in zijn theaterstamppot, die goed verzorgd en strak wordt geserveerd.

Boom laat in deze anderhalf uur zijn veelzijdigheid zien: rapper, zanger, danser, magician en bovenal cabaretier.

Daan Boom speelt wel “De eerste” maar niet zomaar “de eerste de beste” debuutvoorstelling.

Foto: Meesterwerk

terug naar boven