do 01 januari

Daniël Lohues

Vlier

De troubadour uit Drenthe is terug met nieuwe liedjes vol troost, relativering en humor.

Vanuit zijn huis in Drenthe schrijft Daniël Lohues over het leven om hem heen en wat er na dat leven komt. In waargebeurde verhalen en nagelnieuwe liedjes gaat hij op zoek naar zichzelf: waar kom je vandaan en waar ga je naartoe? Als zijn nieuwe album af is trekt hij als een ware troubadour door het land om met zijn oude rijke én nieuw repertoire de harten van het publiek te veroveren in een onvergetelijke theater-avond vol troost, relativering en humor.

 

voorstellingsinfo
Website
Locatie
Podium Hoge Woerd
Foto: Reyer Boxem

Daniël Lohues
Daniël Lohues richtte in 1994 de band Skik op en scoorde hits met onder meer Op Fietse en ’t Giet zoas ’t giet. In 2016 bracht hij zijn negende solalbum AOSEM uit: “Ik was in Amerika en iemand vroeg mij wat ik er deed. Ik rijd hier een beetje rond, zei ik, een beetje op adem komen. ‘Awesome!’ zei die man. Aosem ja! En toen had ik meteen een titel voor de plaat.” En zo werd het geweldige (‘awesome’) idee geboren, om er ‘Aosem’ (adem in het Drents) van te maken.”

Daniël Lohues kreeg voor zijn werk meerdere onderscheidingen. Van de Zilveren Harp en een Edison tot de Annie MG Schmidt prijs.


terug naar boven