Daniël Lohues

Theatertour 2020

Daniël Lohues kan in verband met gezondheidsredenen zijn geplande nieuwe theatertournee niet spelen. Het bijhorende nieuwe album is klaar en de voorstelling is geschreven en gerepeteerd. Maar Daniël voelde zich niet goed en heeft zich laten onderzoeken. Op advies van artsen is besloten om voorlopig niet op te treden en de geplande tournee af te zeggen. Wij nemen contact op met bezoekers die kaartjes hebben gekocht. 

De troubadour uit Drenthe is terug met een avond vol tijdloze en relativerende verhalen en liedjes.

Met een hoofd vol muziek en verhalen gaat Daniël Lohues op pad langs de theaters van Nederland. Hij brengt nieuwe, speciaal voor deze avond gemaakte liedjes en een gulle greep uit zijn indrukwekkende oeuvre, waarbij hij zichzelf op de vleugel of op andere akoestische instrumenten begeleidt. Over thuiskomen en weggaan. Over liefde en het tegenovergestelde daarvan. Over het weer en religie. Over muziek en stilte. Over vertrouwen en verlies, winnen en overwinnen. En dat alles op Daniëls geheel eigen, tijdloze en relativerende manier.

voorstellingsinfo
Website

Daniël Lohues
Daniël Lohues kreeg voor zijn werk verschillende onderscheidingen, waaronder een Zilveren Harp, een Edison en de Annie MG Schmidt prijs. Hij werd Ere Burger van de gemeente Emmen, ontving de Dagblad van het Noorden prijs, de Culturele Prijs van Oost Nederland en een Buma Award voor zijn album ‘Moi’.


terug naar boven