Danscollectief 155

Stuk

'Stuk' is een stuk met vier stuks jongens die zin hebben om dingen stuk te maken. Een unieke mix van breakdance, fysieke komedie, live muziek, video en bizarre humor.

De jongens van 155 willen bij elkaar zijn, dingen samen doen en weer een groep zijn, maar ze voelen geen enkele controle over de situatie. Het is alsof de vloer telkens onder ze vandaan wordt getrokken. Alsof iemand anders ze bestuurt met touwen en alsof mensen liever naar een scherm kijken dan naar hen. Wat is nog de waarde van een echte ervaring als je deze niet live kan delen? Hoe dicht moet je bij iemand zijn voordat het echt anders voelt dan een beeldscherm? De jongens gaan sowieso door tot het stuk is. ‘Stuk’ gaat over de echtheid van de ervaring en de intensiteit waarmee je die beleeft.

‘Stuk’ is een unieke mix van breakdance, fysieke komedie, live muziek, video en bizarre humor zoals je van 155 gewend bent. Wegens groot succes opnieuw bij ons te zien!

voorstellingsinfo
Website
Makers, performers
Erik Bos, Thomas Bos, Rein Luuring en Sam van Eenbergen
Choreografie
Erik Bos
Videobeeld
Thomas Bos en Rein Luuring
Kostuumontwerp
Esmee Thomassen
Lichtontwerp
Yuri Schleuder
Geluidsontwerp
Sam van Eenbergen
Eindregie
Moniek Merkx
Coproductie
155 & Maas theater en dans
‘Stuk’ wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Fonds Podiumkunsten, Fonds 21, BNG Cultuurfonds en K.F. Hein Fonds

DansDonderdag
Elke maand geniet je bij ons van prachtige dans op donderdag, met voorafgaand een speciale inleiding van De Dansers. De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Foto: Tarona

terug naar boven