za 28 november

155 & Maas theater en dans

Stuk

'Stuk' is een stuk met vier stuks jongens die zin hebben om dingen stuk te maken in een wereld die aan stukken ligt.

De jongens van 155 willen bij elkaar zijn, dingen samen doen en weer een groep zijn, maar ze voelen geen enkele controle over de huidige situatie. Het is alsof de vloer telkens onder ze vandaan wordt getrokken. Alsof iemand anders ze bestuurt met touwen en alsof mensen liever naar een scherm kijken dan naar hen. Wat is nog de waarde van een echte ervaring als je deze niet live kan delen? Hoe dicht moet je bij iemand zijn voordat het echt anders voelt dan een beeldscherm? De jongens gaan sowieso door tot het stuk is.

‘Stuk’ gaat over de echtheid van de ervaring en de intensiteit waarmee je die beleeft. Een unieke mix van breakdance, fysieke komedie, live muziek, video en bizarre humor zoals je van 155 gewend bent.

DansDonderdag - Ga in gesprek met Jasper van Luijk
Om 20.40u is er een inleiding waarin artistiek leider van SHIFFT en choreograaf Jasper van Luijk meer verteld over het dansgezelschap 155 en hun choreografieën. Het gesprek vindt plaats in onze foyer. Een plaats reserveren kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Makers, performers
Erik Bos, Thomas Bos, Rein Luuring, Sam van Eenbergen
Choreografie
Erik Bos
Videobeeld
Thomas Bos, Rein Luuring
Kostuumontwerp
Esmee Thomassen
Lichtontwerp
Yuri Schleuder
Geluidsontwerp
Sam van Eenbergen
Eindregie
Moniek Merkx
Coproductie
155 & Maas theater en dans
Locatie
Podium Hoge Woerd - theaterzaal

DansDonderdag – Ga in gesprek met Jasper van Luijk
Ga om 20.40u in gesprek met artistiek leider van SHIFFT en choreograaf Jasper van Luijk. Schuif aan na afloop van de voorstelling om 19.30u of voordat je om 21.30u de voorstelling bezoekt. Het gesprek vindt plaats in onze foyer. Een plaats reserveren kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon.

In deze video stelt Jasper van Luijk zich alvast voor en vertelt iets over de voorstelling:

Pielen, keten, slap ouwehoeren, eindeloos achter de computer zitten en onweerstaanbaar grappige ongein uithalen, met absurdistische humor en een tikkie lullige uitstraling als maf tegenwicht voor de glamoureuze glimlach waarmee ze hun plots opborrelende break- en b-boychoreografieën uitvoeren. (…) Stuk is even grappig als slim.

Stuk is zo strijdvaardig en kwetsbaar, ingetogen en uitbundig.

155
155 (eenvijfvijf) is een formatie creatieve vrienden, bij elkaar gebracht door een gedeelde passie voor breakdance, fysieke komedie, live muziek, film en bizarre humor. Met deze unieke mix van disciplines maken zij sinds 2012 voorstellingen, acts en films. In 2019 wonnen ze een Zilveren Krekel met ‘MOTORS’, die ook in onze theaterzaal te zien was.

Maas theater en dans
Maas maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, techniek en veel meer. Maas theater en dans heeft een eigen huis in Rotterdam, het Maaspodium.

Foto's: Guido Bosua

terug naar boven