za 28 november

155 & Maas theater en dans

Stuk

'Stuk' is een stuk met vier stuks jongens die zin hebben om dingen stuk te maken in een wereld die aan stukken ligt.

De jongens van 155 willen bij elkaar zijn, dingen samen doen en weer een groep zijn, maar ze voelen geen enkele controle over de huidige situatie. Het is alsof de vloer telkens onder ze vandaan wordt getrokken. Alsof iemand anders ze bestuurt met touwen en alsof mensen liever naar een scherm kijken dan naar hen. Wat is nog de waarde van een echte ervaring als je deze niet live kan delen? Hoe dicht moet je bij iemand zijn voordat het echt anders voelt dan een beeldscherm? De jongens gaan sowieso door tot het stuk is.

‘Stuk’ gaat over de echtheid van de ervaring en de intensiteit waarmee je die beleeft. Een unieke mix van breakdance, fysieke komedie, live muziek, video en bizarre humor zoals je van 155 gewend bent.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Makers, performers
Erik Bos, Thomas Bos, Rein Luuring, Sam van Eenbergen
Choreografie
Erik Bos
Videobeeld
Thomas Bos, Rein Luuring
Kostuumontwerp
Esmee Thomassen
Lichtontwerp
Yuri Schleuder
Geluidsontwerp
Sam van Eenbergen
Eindregie
Moniek Merkx
Coproductie
155 & Maas theater en dans
Locatie
Podium Hoge Woerd

Deze Jiskefet onder de urban dansgezelschappen neemt vooral zichzelf niet te serieus.

155
155 (eenvijfvijf) is een formatie creatieve vrienden, bij elkaar gebracht door een gedeelde passie voor breakdance, fysieke komedie, live muziek, film en bizarre humor. Met deze unieke mix van disciplines maken zij sinds 2012 voorstellingen, acts en films. In 2019 wonnen ze een Zilveren Krekel met ‘MOTORS’, die ook in onze theaterzaal te zien was.

Maas theater en dans
Maas maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, techniek en veel meer. Maas theater en dans heeft een eigen huis in Rotterdam, het Maaspodium.


terug naar boven