Danstheater AYA / Backbone / Tafel van Vijf

DansDonderdag: Black Memories

Dansers, acteurs en muzikanten stappen met open vizier in de Nederlandse koloniale geschiedenis.

Dansers, acteurs en muzikanten stappen met open vizier de Nederlandse koloniale geschiedenis in. Een geschiedenis die doorwerkt in onze huidige samenleving. Lang na de afschaffing van de slavernij is het laatste woord er nog niet over gezegd. Misschien is de discussie wel actueler dan ooit. Het broeit en borrelt. Want hoe voelt het anno 2020 om als mens met een kleur te leven in Nederland?

Een sterke voorstelling over macht, vrijheid en huidskleur. Met de beat van Afrikaanse, Caribische en Westerse muziek en de energie van de hedendaagse urban cultuur. In ‘Black Memories’ worden de deuren opengezet om elkaar te blijven begrijpen. Vertrekpunt zijn de eigen belevenissen van de dansers, acteurs en de live band. Met z'n elven switchen ze moeiteloos tussen oude verhalen en actuele kwesties.

voorstellingsinfo
Website
Website
Website
Concept, regie en choreografie
Herman van Baar, Wies Bloemen, Alida Dors
Muzikale leiding
Floris van der Vlugt
Tekst
Ayden Dijkstra
Dans en spel
o.a. Christine Amagove Karani, Perry Gits, Anna Lindaya, Thijs Miedema, Djinti Sullivan, Jason Winter
Muziek
Jasper Goedman (percussie), Rory Ronde (gitaar), Floris van der Vlugt (saxofoon, basklarinet, keys), Yariv Vroom (percussie)
Decor en lichtontwerp
Erik van Raalte
Geluid
Arjan van Tricht
Licht
Nick van Doesum
Kostuums
Isis Vaandrager
Locatie
Podium Hoge Woerd - theaterzaal

DansDonderdag
Elke maand geniet je bij ons van prachtige dans op donderdag, met voorafgaand speciale introductieprogramma’s. De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Foyerprogramma
In dit seizoen gaat AYA Danstheater met de voorstelling Black Memories een samenwerking aan met het Rijksmuseum met als thema de slavernij.

Met fantastisch expressieve dansers, een vurige band die westerse en Afro-Caribische stijlen mengt, maar ook met veel en slecht uitgebalanceerde teksten, gaat Black Memories in op driehonderd jaar slavernij.

De Volkskrant


Foto's: Sjoerd Derine

Het spel is geloofwaardig; dit is hún verhaal, hún visie op het verleden. En dat verleden is wat hen betreft nog lang niet afgerond. De spelscènes gaan moeiteloos over in energiek gedanste choreografieën. De dansers combineren urban met moderne dans en traditioneel Afrikaans en vormen net zo makkelijk een de-pan-uit-swingend gospelkoor.

Trouw

terug naar boven