do 12 maart

Danstheater AYA

DansDonderdag: Lust for life

Tien professionele 55+ danseressen en actrices gaan op zoek naar de moed, de kracht en de levenslust van de oudere vrouw.

Het beeld van vrouwen met een eeuwige jeugd is waanzin. Een beeld waaraan geen enkele vrouw kan voldoen. Met het intreden van de grijze haren wordt zij samen met al haar levenslust en het opgedane inzicht, naar een grijs gebied verbannen.

Choreograaf Wies Bloemen onderzoekt met tien professionele 55+ danseressen en actrices de moed, de kracht en de levenslust van de oudere vrouw. De vrouwen hebben ervaren dat het leven schuurt en laten zich niets meer wijs maken. In ‘Lust for Life’  laten ze hun stem horen: rauw en zacht tegelijkertijd, intens, zoekend en troostend. Zij laten hun lichamen zien, waar de tijd aan heeft gezeten, gezandstraald door het leven. Een ode vol passie, toewijding, tederheid, onzekerheid en humor.

Tickets & data
  • do 12 mrt
    20.30u
    afgelast
voorstellingsinfo
Website
Concept en regie
Wies Bloemen
Advies
Monique Masselink
Dans en spel
Andrea Fiege, Brigitte Defaix, Carolien Dokter, Ellen Peters, Farida Nabibaks, Ida Stamhuis, Martine van Ditzhuyzen, Mia Spil, Sandra Macrander, Trudie Lute
Dramaturgie
Katja Hieminga
Decor en licht
Erik van Raalte
Locatie
Podium Hoge Woerd

DansDonderdag
Elke maand geniet je bij ons van prachtige dans op donderdag, met voorafgaand speciale introductieprogramma’s. Voor het tweede jaar op rij verzorgt Lisa Reinheimer, dansjournalist en danswetenschapper, per voorstelling een korte, passende introductie, die extra of unieke inzichten in het werk van de choreografen van de avond biedt.

De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Gerijpte lijven stijgen boven zichzelf uit in poëtische dans.

Het Parool

Schitterend verbeeld. Met overgave, met emotionerende kracht, met ontwapenende kwetsbaarheid en met humor ook.

Dansmagazine

terug naar boven