do 01 januari

In Motie dans en DC 1 II High

Dansdonderdag: Gist en Parade Paden

Een bijzondere dansdonderdag met stukken van twee choreografen uit Leidsche Rijn en Utrecht: Gist van In Motie dans en choreografe Meta Rooding en Parade Paden van DC 1 II High en choreografe Minke Elisa Brands (bekend van Zingende Beelden).

Gist
Ieder mens heeft een eigen manier van communiceren en dat levert ieder karakter een eigen positie in de samenleving op. Verschillende karakters worden tegenover elkaar gezet en zo ontstaan verwarring, onduidelijkheid en conflicten.

Gist is een abstracte beschouwing over de essentie van communicatie: interactie, interpretatie, lading en emotie. Net als in onze samenleving laat deze danstheatervoorstelling het circulaire proces van communiceren zien dat zich steeds blijft herhalen.

Parade Paden
In een gigantisch, gelaagd schimmenspel steekt Oma het zebrapad over. In het ritme van de voorbijrijdende auto’s hoort zij muziek en haar gedachten dwalen af naar haar Kleinzoon. Als een eeuwig draaiende carrousel trekt haar leven aan haar voorbij.

Op een herkenbare luchtige manier, met een knipoog naar slapstick, zien we de liefde tussen Oma en haar Kleinzoon: hoe zij met, zonder en langs elkaar leven. Zal Kleinzoon nog op tijd bij haar zijn om toch nog een moment volop van elkaar te kunnen genieten?

Gratis inleiding: elke maand kun je genieten van prachtige dans op donderdag, met voorafgaand gratis speciale inleidingen met een interview met beide choreografen.

voorstellingsinfo
Website
Website
Concept & Choreografie Gist
Meta Rooding
Dans
Jagoda Bobrowska, Ymke Fros, Emma Wijbenga
Video & Edit
Kim Leeuw
Muziek
Meta Rooding
Gist is mede mogelijk gemaakt door
Carel Nengerman Fonds, KfHein Fonds, Stichting Elise Mathilde
 
Choreograaf Parade Paden
Minke Elisa Brands
Compositie & Techniek
Thijs Koerselman
Compositie
Maurits Overdulve
Art Directie, Script & Animatie
Nanette Smeets
Fotografie & Animatie
Maria Stijger
Kostuums
Pauline Bergman
Dans Oma
Anastasia Kostner
Dans Kleinzoon: Thami Joe Fischer
Locatie
Podium Hoge Woerd
Foto's uit In Motie dans - Gist: Richard Beukelaar

Meta Rooding – In Motie Dans
In 2014 heeft Meta In Motie opgericht, een jong gezelschap dat erop gebrand is een plek te veroveren in de kunst- en cultuurwereld van Nederland. Naast het produceren van eigen dansvoorstellingen, organiseren ze ook professionele danstrainingen. GIST één van de eerste eigen geproduceerde werken van Meta Rooding. Meta werkt vanuit verschillende inspiratiebronnen uit haar eigen omgevingswereld en levenservaringen.

Foto's uit DC 1 II High - Parade Paden

Minke Elisa Brands – DC 1 II High
Minke Elisa Brands is choreograaf en artistiek leider van DC 1 II High (Dance Company 1 II hoog) maar is in Leidsche Rijn vooral bekend van Dans Atelier 42. Ze studeerde af aan de Nationale Balletacademie in Amsterdam en de Vaganova Ballet Academie, St. Petersburg in Rusland. Zij werkte gedurende tien jaar onder andere bij Het Nationale Ballet en De Rotterdamse Dansgroep en danste daarnaast mee in musicals, opera’s, en shows. In 2002 studeerde zij af aan de Rotterdamse Dansacademie (Codarts) als choreograaf. In 2003 richtte zij stichting DC 1 II High op, een creatief dansgezelschap in Leidsche Rijn dat naast dans ruimte biedt aan andere kunstdisciplines zoals live zang & musiceren, live tekenen en het gebruik van decor, projecties en kostuums.

Parade Paden kwam tot stand binnen het Jubileumprogramma ‘Eeuwige Jeugd’ van Bank Nederlandse Gemeenten en het BNG Cultuurfonds.


terug naar boven