De Chatel sur Place / Sally Dansgezelschap Maastricht

DansDonderdag: (Im)Pulse

Geroemde werken van Krisztina de Châtel naast nieuw werk van jonge maker Audrey Apers.

Krisztina de Châtel, Sally Dansgezelschap Maastricht en Ensemble 88 slaan hun handen ineen voor het koesteren van repertoire én vernieuwing in muziek en dans.

Het drieluik (Im)Pulse brengt de klassieker ‘Pulse’ (2007) van Krisztina de Châtel, het duet ‘Thirteen Images From The Dark Land’ (2017) dat De Châtel in opdracht van Sally maakte en het nieuwe werk ‘Labour of Love’ (2019) van Audrey Apers van Sally’s Danslab. Drie choreografieën met een sturende rol voor muziek.

voorstellingsinfo
Website
Website
Website
Choreografie
Krisztina de Châtel (Pulse en Thirteen Images) en Audrey Apers (Labour of love)
Compositie
György Ligeti (Pulse), George Crumb (Thirteen Images) en Michiel de Malsche en Jan Deboom (Labour of Love)
Dans
o.a. Luis Pedraza Cedròn, Martina Orlandi, Alina Fejzo, Ivan Montis
Uitvoering live muziek
Domenica Eyckmans - altviool, Paul Pankert - viool, Maxime Stasyk - viool, Jean-Pol Zanutel - cello (Thirteen Images…), Jan Deboom (Labour of Love)
Toneelbeeld
Conrad van de Ven (Pulse)
Kostuums
AZIZ (Pulse), Mieke Kockelkorn (Thirteen Images) en Audrey Apers (Labour of Love)
Lichtontwerp
Bernie van Velzen (Pulse) en Otto Eggersgluss (Thirteen Images)

Een dansavontuur vol expressie, van het bezwerende Labour of Love tot het beheerste en tegelijk onbesuisd-grootse Pulse. En met Thirteen Images From The Dark Land boort De Chatel nieuwe lagen in haar werk aan.

DansDonderdag
Elke maand geniet je bij ons van prachtige dans op donderdag, met voorafgaand speciale introductieprogramma’s. Voor het tweede jaar op rij verzorgt Lisa Reinheimer, dansjournalist en danswetenschapper, per voorstelling een korte, passende introductie, die extra of unieke inzichten in het werk van de choreografen van de avond biedt.

Deze keer gaat Lisa in gesprek met danseres en choreograaf Audrey Apers en danseres Marina Bilterijst. Via hun verhalen leren we meer over de impact en het vakmanschap van Krisztina de Châtel. Daarnaast krijgt u bij iedere inleiding handvatten voor het kijken naar dans.

De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.


Audrey Apers - foto: Sara Anke

De herneming van ‘Pulse’ uit 2007 is een must-see voor oud en nieuw publiek. Een grandioos stuk, twaalf jaar later misschien wel nog beter.

Pulse is een echte klassieker in De Châtel’s oeuvre, eentje om nog eens te gaan zien.

Een krachtig mannenduet van choreograaf Krisztina de Châtel.’


Foto: Paul Faas

‘Pulse’ (2007) is een klassieker van Krisztina de Châtel, op muziek van György Ligeti, met ontwerpen van mode-icoon AZIZ. Drie mannen en twee vrouwen worden door de pianoklanken van Ligeti meegesleurd als bladeren in een orkaan.

‘Thirteen Images From The Dark Land’ (2017) werd gemaakt in opdracht van Sally. Hiermee creëerde De Châtel voor het eerst in haar carrière een duet waarin menselijk contact centraal staat. Op een compositie van George Crumb en live begeleid door Ensemble 88, verkent de choreografie de menselijke ziel in het fysieke lichaam.

‘Labour of love’ (2019) is het nieuwe werk van Audrey Apers waarin ze muziek en dans inzet voor een streven voorbij hiërarchische verhoudingen. In een live dialoog tussen Apers en haar muzikale counterpart moet de strijd om territorium wijken voor het werken aan een gemeenschappelijke grond. Geleid door intuïtie en instinct vervagen de grenzen van de disciplines om voet te kunnen zetten in het onbekende.


terug naar boven