do 10 oktober

De Chatel sur Place / Sally Dansgezelschap Maastricht

DansDonderdag: (Im)Pulse

Geroemde werken van Krisztina de Châtel naast uitdagend werk van jong talent Audrey Apers.

Krisztina de Châtel, Sally Dansgezelschap Maastricht en Ensemble 88 slaan hun handen ineen voor het koesteren van repertoire én vernieuwing in muziek en dans.

Het drieluik (Im)Pulse brengt de klassieker ‘Pulse’ (2007) van Krisztina de Châtel, het duet ‘Thirteen Images From The Dark Land’ (2017) dat De Châtel in opdracht van Sally maakte en het nieuwe, uitdagende werk ‘Remote’ (2018) van Audrey Apers van Sally’s Danslab. Drie choreografieën met een sturende rol voor muziek.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Website
Website
Choreografie
Krisztina de Châtel (Pulse en Thirteen Images) en Audrey Apers (REMOTE)
Compositie
György Ligeti (Pulse), George Crumb (Thirteen Images) en Paul Pankert (REMOTE)
Dans
o.a. Luis Pedraza Cedròn, Martina Orlandi, Alina Fejzo, Ivan Montis
Uitvoering live muziek
Ensemble 88 o.l.v. Paul Pankert (Thirteen Images en REMOTE)
Toneelbeeld
Conrad van de Ven (Pulse)
Kostuums
AZIZ (Pulse) en Mieke Kockelkorn (Thirteen Images)
Lichtontwerp
Bernie van Velzen (Pulse) en Otto Eggersgluss (Thirteen Images)
Locatie
Podium Hoge Woerd

DansDonderdag
Elke maand geniet je bij ons van prachtige dans op donderdag, met voorafgaand speciale introductieprogramma’s. Voor het tweede jaar op rij verzorgt Lisa Reinheimer, dansjournalist en danswetenschapper, per voorstelling een korte, passende introductie, die extra of unieke inzichten in het werk van de choreografen van de avond biedt.

De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Pulse is een echte klassieker in De Châtel’s oeuvre, eentje om nog eens te gaan zien.

Een krachtig mannenduet van choreograaf Krisztina de Châtel.’

‘Pulse’ (2007) is een klassieker van Krisztina de Châtel, op muziek van György Ligeti, met ontwerpen van mode-icoon AZIZ. Drie mannen en twee vrouwen worden door de pianoklanken van Ligeti meegesleurd als bladeren in een orkaan.

‘Thirteen Images From The Dark Land’ (2017) werd gemaakt in opdracht van Sally. Hiermee creëerde De Châtel voor het eerst in haar carrière een duet waarin menselijk contact centraal staat. Op een compositie van George Crumb en live begeleid door Ensemble 88, verkent de choreografie de menselijke ziel in het fysieke lichaam.

‘Remote’ (2018) van Audrey Apers zet gangbare verhoudingen op scherp. Haar inspiratie vormt het boek ‘De Macht’ van Naomi Alderman, waarin vrouwen de gave bezitten om met hun handen elektrische impulsen uit te zenden. Apers stelt de macht van de performer op de proef. Door middel van sensoren op haar lijf laat zij essentiële aspecten van de live uitgevoerde muziek niet langer exclusief in handen van musici.


terug naar boven