De Dansers

Lente-Uitjes: Binnenbeest 5+

Bij de meeste grote mensen wordt hun Binnenbeest weggestopt, tam gemaakt en opgesloten. Dat is toch zielig? Red het Binnenbeest!

Soms verander ik in een ondeugende aap en hang ik in de gordijnen. Heel af en toe zie ik dat ook bij andere mensen om me heen. Ken je dat? Maar bij de meeste grote mensen wordt hun Binnenbeest weggestopt, tam gemaakt en opgesloten. Dat is toch zielig? Red het Binnenbeest!

'Binnenbeest' is een klaagzang van volwassenen die helaas geen kind meer mogen zijn. Op het podium zijn vijf grote mensen op wetenschappelijke wijze bezig met water, glazen en een schoolbord. Maar het lukt ze steeds minder goed om hun instincten te onderdrukken. Machinale patronen-dansen veranderen in dierlijke bewegingen, dromerige muziek mondt uit in swingende flamenco en de glazen vliegen door de lucht. Controle gaat over in impulsiviteit en orde in prettige chaos.

'Binnenbeest' is de tweede jeugdvoorstelling van Josephine van Rheenen en Guy Corneille, na 'Pokon'. Met 'Binnenbeest' willen ze een stuk maken dat kinderen én hun ouders eraan herinnert dat grote mensen ook ooit kind zijn geweest.

Voor aanvang en na afloop kun je in de foyer je eigen Binnenbeest-masker maken! Scroll naar beneden voor meer informatie!

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 5 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. U kunt tijdens de voorstelling met uw baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

 

voorstellingsinfo
Website
Choreografie
Josephine van Rheenen
Gemaakt met en performance door
Yeli Beurskens, Blazej Jasinski, Katerina Dietzova, Yoko Ono Haveman en Youri Peters
Muziek
Guy Corneille met muziek van Guy Corneille, Hans Vermunt, The Doors e.a.
Lichtontwerp
Marco Chardon
Decor en kostuum
Roos Matla
Artistieke begeleiding
Irene van Geest, Klaus Jürgens
Productie
Danae Bos
Zakelijke leiding
Miriam Gilissen
Locatie
Podium Hoge Woerd

Binnenbeest-maskers
Het beest dat in je schuilt kun je laten zien in je dans, daar zijn De Dansers heel goed in. Om alvast in de sfeer te komen of om nog even in de beestenwereld te blijven, kun jij veranderen in een beest. In de foyer maak je je eigen binnenbeest-masker. Misschien verdwijn je wel helemaal in het masker en schrikt iedereen van een mooi, beangstigend, vreemd beest in de foyer!

Tijdstip: voor aanvang en na afloop van de voorstelling
Vrij toegankelijk

De transformaties die de dansers doormaken van efficiënte volwassenen naar wilde beesten zijn een plezier om naar te kijken.

Gewoon lekker het beest in jezelf ontkooien. Misschien als onderwerp een tikje cliché, maar voor jonge kinderen aantrekkelijk genoeg.
Foto's: Moon Saris

terug naar boven