zo 03 maart

De Dansers

Lente-Uitjes: Binnenbeest 5+

Bij de meeste grote mensen wordt hun Binnenbeest weggestopt, tam gemaakt en opgesloten. Dat is toch zielig? Red het Binnenbeest!

Soms verander ik in een ondeugende aap en hang ik in de gordijnen. Heel af en toe zie ik dat ook bij andere mensen om me heen. Ken je dat? Maar bij de meeste grote mensen wordt hun Binnenbeest weggestopt, tam gemaakt en opgesloten. Dat is toch zielig? Red het Binnenbeest!

'Binnenbeest' is een klaagzang van volwassenen die helaas geen kind meer mogen zijn. Op het podium zijn vijf grote mensen op wetenschappelijke wijze bezig met water, glazen en een schoolbord. Maar het lukt ze steeds minder goed om hun instincten te onderdrukken. Machinale patronen-dansen veranderen in dierlijke bewegingen, dromerige muziek mondt uit in swingende flamenco en de glazen vliegen door de lucht. Controle gaat over in impulsiviteit en orde in prettige chaos.

'Binnenbeest' is de tweede jeugdvoorstelling van Josephine van Rheenen en Guy Corneille, na 'Pokon'. Met 'Binnenbeest' willen ze een stuk maken dat kinderen én hun ouders eraan herinnert dat grote mensen ook ooit kind zijn geweest.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Choreografie
Josephine van Rheenen
Gemaakt met en performance door
Yeli Beurskens, Blazej Jasinski, Katerina Dietzova, Yoko Ono Haveman en Youri Peters
Muziek
Guy Corneille met muziek van Guy Corneille, Hans Vermunt, The Doors e.a.
Lichtontwerp
Marco Chardon
Decor en kostuum
Roos Matla
Artistieke begeleiding
Irene van Geest, Klaus Jürgens
Productie
Danae Bos
Zakelijke leiding
Miriam Gilissen
Locatie
Podium Hoge Woerd

De transformaties die de dansers doormaken van efficiënte volwassenen naar wilde beesten zijn een plezier om naar te kijken.

Gewoon lekker het beest in jezelf ontkooien. Misschien als onderwerp een tikje cliché, maar voor jonge kinderen aantrekkelijk genoeg.

Foto's: Moon Saris

terug naar boven