De Dansers

DansDonderdag: Shake Shake Shake

Een opzwepend concert dat ontspoort in een dansvoorstelling.

Shake Shake Shake is een opzwepend concert dat langzaam ontspoort in een dansvoorstelling. Een live band van dansers en muzikanten zingt over vastzitten en losschudden, de top najagen en de bodem raken. De één vliegt over de ander zijn instrumenten en even later zijn ze samen verwikkeld in een poëtisch dansduet. Een rock en roll ritueel, met muziek als motor en bezieling als brandstof.

Shake Shake Shake gaat over voelen dat je leeft, in een wereld waar je nauwelijks meer zelf in de hand hebt waar je aandacht naartoe gaat. Het gaat over muziek, als een aanstekelijke uitnodiging om te bewegen en alle ellende van je af te schudden. Zoals in de soul, de punk en misschien wel elke muzikale stroming die een tegengeluid vertegenwoordigde. Maar bovenal gaat Shake Shake Shake over samen een eigen, alternatieve richting vinden

voorstellingsinfo
Website
Choreografie i.s.m. spelers
Josephine van Rheenen
Muziek en dans
Marie Khatib-Shahidi, Yoko Ono Haveman, Ruben van Asselt, Guy Corneille, Wannes De Porre, Hans Vermunt
Concept
Josephine van Rheenen, Guy Corneille
Productie
Danae Bos
Techniek
Chieljan van der Hoek
Locatie
Podium Hoge Woerd - theaterzaal

DansDonderdag
Elke maand geniet je bij ons van prachtige dans op donderdag, met voorafgaand speciale introductieprogramma’s. Voor het tweede jaar op rij verzorgt Lisa Reinheimer, dansjournalist en danswetenschapper, per voorstelling een korte, passende introductie, die extra of unieke inzichten in het werk van de choreografen van de avond biedt.

De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Het energiekste dansconcert is Shake Shake Shake van De Dansers. Een voorstelling als antidepressivum: de top is niet altijd beter dan de bodem.

De Volkskrant


Foto's: Moon Saris

Het is een waanzinnige voorstelling, dat om te beginnen. Van de 5 sterren zou ik er 6 geven.

Twan Huys tijdens Opium TV

De Dansers
De Dansers is een Utrechtse gezelschap van dansers en muzikanten onder leiding van danser/choreograaf Josephine van Rheenen en muzikant/performer Guy Corneille. Ze zijn er expert in mensen voor het eerst met dans in aanraking te brengen en maken ‘dansconcerten’: organische en energieke samenkomsten van moderne dans en live muziek. In binnen- en buitenland, voor onbesuisde (pop)festivalgangers, doorgewinterde dansliefhebbers en/of families die graag de boel op stelten zetten.


terug naar boven