do 01 januari

De Dansers i.s.m. Plan-D

Roest 6+

Gelukkig is niet iedereen normaal. Gelukkig zijn er mensen raar, eigenaardig. Gelukkig kan er soms iets totaal onverwachts gebeuren.

Een meisje valt uit een stortkoker, midden in een eigenaardige wereld. Hier komen spullen terecht die normale mensen niet meer nodig hebben. Oud plastic, afgedankte meubels, roestige apparaten. En ook een paar onaangepaste mensen. Duik mee in hun surrealistische wereld, vol grappige ochtendrituelen, onmogelijke dansduetten, walsende vuilniszakken en melancholische liedjes.

ROEST is een voorstelling over de schoonheid van het abnormale. De Dansers en plan d- slaan de handen ineen, de artistiek leiders staan met z’n drieën op de vloer. Ze zijn dansers, zangers, acrobaten en uitvinders. Een voorstelling om je te verwonderen, je te laten lachen en je te inspireren om eens lekker niet normaal te zijn.

Workshop na afloop!
Stap zelf na de voorstelling in de eigenaardige wereld van Roest. Hergebruik bewegingen van de voorstelling, onder begeleiding van Josephine van Rheenen, danser uit de voorstelling.
Duur: ongeveer 15 minuten

voorstellingsinfo
Website
Choreografie, muziek en dans
Andreas Denk, Josephine van Rheenen, Guy Corneille
Decor
Andreas Denk, Pink Steenvoorden
Locatie
Podium Hoge Woerd

Roest houdt het midden tussen een melancholisch liefdesverhaal en een lekker potje spelen; het resultaat is prachtig. Mooi is ook de innige verstrengeling van dans en muziek dankzij het Utrechtse gezelschap De Dansers.

Plan-D en De Dansers
Plan-D en De Dansers slaan de handen ineen voor een voorstelling die eigenaardigheid voor het voetlicht brengt. Drie artistiek leiders gaan de vloer op en nemen mee: een flinke dosis bewegingsdrift, slapstick, theatrale en muzikale vindingrijkheid, acrobatische poëzie en een onstuitbare bouwdrift met spullen. Daarmee scheppen ze een betrokken verhaal over leven in een wereld van materialisme, informatieoverload en sociale verwachtingen. Want als de buitenwereld je privé-sfeer opeist met selfies en Facebook, waar bewaar je dan je eigenaardigheid?


terug naar boven