za 21 maart

De Dutch Don’t Dance Division

Julia and other Love Stories

Liefde als overkoepelend thema in prachtige liefdesduetten, solo’s en groepswerk.

Liefde! Eén van de grootste drijfveren in ieders leven en zeker een grote inspiratiebron voor balletchoreografen.
Op deze avontuurlijke avond is ‘De Liefde’ het overkoepelende thema. Verwacht prachtige liefdesduetten, maar ook solo’s en groot groepswerk. Zwijmel weg bij muziek van onder andere Purcell, Prokofjev en Gerschwin, ben getuige van heftig liefdesverdriet op ‘Je Veux De L’Amour’ van Raymond van het Groenewoud en beleef wilde passie met Bette Midler’s versie van ‘When a Man loves a Woman’.
De beroemdste liefdestragedie aller tijden mag natuurlijk niet ontbreken: Romeo & Julia. Het hele verhaal van de door twee families onmogelijk verklaarde liefde wordt in dans verteld, gebaseerd op een libretto van Igor Youskevitch, op Tsjaikovski’s lyrische ‘Ouverture Romeo & Julia’.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Choreografie
Rinus Sprong en Thom Stuart
Locatie
Podium Hoge Woerd

Inleiding
Voor het tweede jaar op rij verzorgt Lisa Reinheimer, dansjournalist en danswetenschapper, bij dansvoorstellingen een korte, passende introductie, die extra of unieke inzichten in het werk van de choreografen van de avond biedt.

De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Foto's: Menno v.d. Meer

terug naar boven