De Dutch don’t Dance Division

Dansdonderdag: Ballet Black & White

Een ‘kleurrijk’ zwart-witprogramma vol spannende contrasten met klassiek en neoklassiek ballet en moderne dans.

Waarom is de Stervende Zwaan altijd wit, terwijl in Het Zwanenmeer twee ballerina’s als de Witte Zwaan en de Zwarte Zwaan beide de hoofdrol dansen? In de balletwereld is zwart en wit vaak een thema. Denk aan ‘Noir et Blanc’ van Serge Lifar, de vernieuwende balletten van George Balanchine of de zwart-witperiode van Jiří Kylián.

Voor de jonge toptalenten van De Dutch Junior Dance Division componeren artistiek leiders Rinus Sprong en Thom Stuart een wereld van uitersten. Een voorstelling die als een trein voorbij raast door het soms ruige landschap van dans en ballet, met meesterwerken uit de 19e eeuw, wereldpremières en een ballet van de internationaal vermaarde choreograaf Nils Christe.

Ballet Black & White is een toegankelijke balletvoorstelling met spannende contrasten waarin romantiek, humor én abstractie hand in hand gaan.

Gratis inleiding
Deze donderdag ontvangt Lisa Reinheimer Rinus Sprong, artistiek leider van DeDDDD. Ze gaan in gesprek over de thematiek van de voorstelling Ballet Black & White aan de hand van de Nederlandse dansgeschiedenis. Klik hier voor meer informatie.

voorstellingsinfo
Website
Choreografie
Rinus Sprong en Thom Stuart, Nils Christe, Ed Wubbe en Marius Petipa
Dansers
De Dutch Junior Dance Division
Tourneeplanning
Senf Theaterpartners
Locatie
Podium Hoge Woerd
Foto: Studio Oostrum

terug naar boven