Theaterzaal & Buitenpodium

VONK: De Grote Haay

1,2,3,4 Poppetje van Papier & Het Veterstrikconcert

De Grote Haay - 1,2,3,4 Poppetje van Papier
Toen iets nog niets was.
Alles heeft een begin en een eind. Maar datzelfde einde is weer een begin van iets nieuws. Vanuit een levenloos stuk papier kreukelt een nieuw fantasierijk leven: een zaadje groeit uit tot een bloem, een rups ontpopt zich tot een vlinder, de papieren pop komt tot leven. Op verschillende muziekstijlen nemen vier acteurs de jonge kijkers mee naar het ontstaan van leven, liefde, humor en verdriet. Het grote publiek leerde de papieren pop kennen in het tv-programma Popster, waar hij simpelweg werd geboren uit 3 stroken inpakpapier.

De Grote Haay - Het Veterstrikconcert
Een heus popconcert voor iedereen die al kan veterstrikken of het nog moet leren. Zitten je veters goed vast? Want stilzitten is er niet bij!
Swing mee met oude, bekende kinderliedjes als ‘Op een grote paddenstoel’ en ‘In een groen knollenland’. Of ontdek juist nieuwe liedjes van Mark Haayema als ‘Strontvlieg’, ‘Dromen’ en liedjes die hij schreef voor onder andere Kinderen voor Kinderen en de orkestvoorstellingen van Pluk en Kikker. Om even op adem te komen luister je tussendoor naar versjes en korte verhalen.

voorstellingsinfo
Website
 
1,2,3,4 Poppetje van Papier
Regie & Script
Mark Haayema
Spel
Aniek Stokkers, Christiaan Koetsier en Dennis de Groot
Muziek
Jan Paul de Bondt
Decor
Marlies Schot
Productie
2-ater Producties
Concept
De Grote Haay
 
Het Veterstrikconcert
Band
Jan en/of Keez Groenteman en/of Diederick Ensink
Zang
Mark Haayema, Abke Bruins en/of Dennis de Groot
 
Locatie
Theaterzaal & Buitenpodium

VONK Festival
Ontsteek het nieuwe theaterseizoen met ons tijdens het VONK Festival. Het weekend van 28 en 29 augustus zit vol met voorstellingen, op het buitenpodium én in onze theaterzaal.

Beleef theater van De Grote Haay met het hele gezin, luister naar de Elektra Podcast van Wouter Monden, zie schitterende dans van Marta en Kim, krijg antwoord op al je levensvragen in ‘Het leven, een powerpoint’ van het NUT en ga mee op reis in ‘De Odyssee’ van Theatergroep Aluin.

Op 28 augustus zijn ook de Telefoonbedjes en het Kleurfeest aanwezig. Laad jezelf op en maak je zintuigen wakker door jouw dierbare telefoon te laten rusten in een huis met telefoonbedjes en beleef een muzikaal tekenavontuur tijdens het Kleurfeest, een kunstwerk bestaande uit lijnen, kleuren en kinderen in een muzikale lijst.

Combitickets
Bezoek niet één, maar twee voorstellingen voor €10,-! Koop je VONK-combitickets via de festivalpagina. Beide voorstellingen duren ongeveer een uur. Je hoeft alleen nog maar te beslissen welke twee voorstellingen het beste bij je passen. Kom je samen met ons het theaterseizoen ontsteken?

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 4 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. U kunt tijdens de voorstelling met uw baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

De Grote Haay
De Grote Haay is opgericht door artistiek leider Mark Haayema. Mark schrijft kinderboeken (Johannes de Parkiet – Vlag & Wimpel 2019), jeugdtheater (Meneertje Meer – Zilveren Krekel 2018, In de kelder staat een huis – Zilveren Krekel 2019)  televisie (Pipo de Clown, Woezel & Pip) en liedteksten (Kinderen voor Kinderen, Kikker en Herman van Veen).
Als acteur, poppenspeler en regisseur werkte hij voor Tg Gnaffel, ROtheater, De BoterhamShow, Sesamstraat, ResidentieOrkest, NedPhO, Orkest van het Oosten, Sprookjesboom en Stichting 2-ater.


terug naar boven