za 28 augustus

De Grote Haay

1,2,3,4 Poppetje van Papier & Het Veterstrikconcert

1,2,3,4 Poppetje van Papier
Toen iets nog niets was.
Alles heeft een begin en een eind. Maar datzelfde einde is weer een begin van iets nieuws. Vanuit een levenloos stuk papier kreukelt een nieuw fantasierijk leven: een zaadje groeit uit tot een bloem, een rups ontpropt zich tot een vlinder, de papieren pop komt tot leven. Op verschillende muziekstijlen nemen vier acteurs de jonge kijkers mee naar het ontstaan van leven, liefde, humor en verdriet. Het grote publiek leerde de papieren pop kennen in het tv-programma Popster, waar hij simpelweg werd geboren uit 3 stroken inpakpapier.

Het Veterstrikconcert
Een heus popconcert voor iedereen die al kan veterstrikken of het nog moet leren. Zitten je veters goed vast? Want stilzitten is er niet bij!
Swing mee met oude, bekende kinderliedjes als ‘Op een grote paddenstoel’ en ‘In een groen knollenland’. Of ontdek juist nieuwe liedjes van Mark Haayema als ‘Strontvlieg’, ‘Dromen’ en liedjes die hij schreef voor onder andere Kinderen voor Kinderen en de orkestvoorstellingen van Pluk en Kikker. Om even op adem te komen luister je tussendoor naar versjes en korte verhalen.

VONK Festival
Ontsteek het nieuwe theaterseizoen met bij Podium Hoge Woerd!. Het weekend van 28 en 29 augustus is gevuld met voorstellingen, zowel op het buitenpodium als in onze theaterzaal. Op zaterdagmiddag kunnen families en kinderen hun hart ophalen aan voorstellingen van theatergroep De Grote Haay. Laat je tekenkunsten de vrije loop bij het kleurfeest in onze foyer en swing ’s avonds mee tijdens het optreden van de band @SIX.

Op zondagmiddag zijn Utrechtse theatermakers als het Nieuw Utrechts Toneel, theatergroep Aluin en een circus- en dansvoorstelling van het duo Marta en Kim te zien. Cabaretier Wouter Monden neemt live zijn Elektra Podcast op en gaat in gesprek met Dookje Engelhard van De Meiden van LOS en Owen Schuhmacher, bekend van onder andere Koefnoen. Zondagavond sluit cabaretier Roué Verveer de dag af met zijn originele wijze en eigen kijk op de wereld. Laat de theatervonk overslaan en loop warm voor het nieuwe theaterseizoen, want al deze artiesten zijn komend theaterseizoen weer te zien in onze zaal!

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 4 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. U kunt tijdens de voorstelling met uw baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken. Op 28 augustus zijn ook de Telefoonbedjes en het Kleurfeest aanwezig.
Laad jezelf op en maak je zintuigen wakker door jouw dierbare telefoon te laten rusten in een huis met telefoonbedjes en beleef een muzikaal tekenavontuur tijdens het Kleurfeest, een kunstwerk bestaande uit lijnen, kleuren en kinderen in een muzikale lijst.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
1,2,3,4 Poppetje van Papier
Regie & Script
Mark Haayema
Spel
Aniek Stokkers, Christiaan Koetsier en Dennis de Groot
Muziek
Jan Paul de Bondt
Decor
Marlies Schot
Productie
2-ater Producties
Concept
De Grote Haay
Het Veterstrikconcert
Band
Jan en/of Keez Groenteman en/of Diederick Ensink
Zang
Mark Haayema, Abke Bruins en/of Dennis de Groot
 

De Grote Haay
De Grote Haay is opgericht door artistiek leider Mark Haayema. Mark schrijft kinderboeken (Johannes de Parkiet – Vlag & Wimpel 2019), jeugdtheater (Meneertje Meer – Zilveren Krekel 2018, In de kelder staat een huis – Zilveren Krekel 2019)  televisie (Pipo de Clown, Woezel & Pip) en liedteksten (Kinderen voor Kinderen, Kikker en Herman van Veen).
Als acteur, poppenspeler en regisseur werkte hij voor Tg Gnaffel, ROtheater, De BoterhamShow, Sesamstraat, ResidentieOrkest, NedPhO, Orkest van het Oosten, Sprookjesboom en Stichting 2-ater.


terug naar boven