De Hollanders & Spinvis

In deze spannende en muzikale sciencefictionvoorstelling schrijven de Hollanders samen met Spinvis de geschiedenis van de toekomst.

De Hollanders en Spinvis schrijven sciencefiction. Twee mannen en een vrouw brengen hun leven door in een volkomen van de buitenwereld afgesloten biosfeer. Geboren onder deze stolp zetten zij de missie voort die hun voorouders ooit zijn gestart: overleven in dit geïsoleerde systeem om zo de toekomst van de mens ook buiten Moeder Aarde te garanderen. Maar langzaam ontstaan er twijfels. Wat is de werkelijke aard van het experiment? En hoe lang moeten ze hier blijven? Want van de buitenwereld hebben ze al generaties lang niets meer vernomen…

De Hollanders is een theatercollectief dat een wisselwerking zoekt tussen toneel, actualiteit, muziek en literatuur. Ze bezien de wereld met een open blik en verwerken hun betrokkenheid tot vertellingen van deze tijd. Vol doem én utopie. Eerder werkten De Hollanders samen met o.a. Arnon Grunberg, Adriaan van Dis en Arthur Japin.

voorstellingsinfo
Website
Concept
De Hollanders
Tekst
Spinvis
Spel
Thomas Höppener, Imke Smit, David van Uuden
Regie
Joost van Hezik
Muziek
Spinvis, De Hollanders
Decor- en Lichtontwerp
Roelof Pothuis
Kostuums
Dorien de Jonge
Geluidsontwerp
Jannes Noorman
Dramaturgie
Aukje Verhoog
Regie-assistentie
Jordi Kwakkel
Locatie

Een rijke vertelling die existentiële vragen oproept. (…) Intelligent en geraffineerd geconstrueerd.

Tot voor kort was Nederland geen sciencefictionland, maar ik zeg nu: ga naar het theater!

Foto: Maartje Strijbis - Bewerking: Bourne Design


Foto's: Maartje Strijbis

terug naar boven