za 07 maart

Meervaart / Amsterdams Andalusisch Orkest

Jihad van Liefde

Een rauw, muzikaal en inspirerend verhaal gebaseerd op het boek van Mohamed El Bachiri die zijn vrouw verloor bij de terreuraanslag in Brussel.

Jihad van Liefde’ is een muzikaal verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek. David Van Reybrouck vertelt daarin het aangrijpende verhaal van Mohamed El Bachiri. Deze metrochauffeur uit het Belgische Molenbeek verloor zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016.

Acteur Mohammed Azaay speelt een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een man die haat bestrijdt met liefde en menselijk blijft, terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening.

De Meervaart brengt nu in samenwerking met George & Eran Producties en het Amsterdams Andalusisch Orkest dit belangwekkende boek op het toneel.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Oorspronkelijke script
Sarah Ringoet, gebaseerd op het boek ‘Een Jihad van Liefde’ van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck uitgegeven door De Bezige Bij
Muziek
Amsterdams Andalusisch Orkest
Regie
Eran Ben Michaël (George & Eran Producties)
Decor en lichtontwerp
Kouwenhoven&Kranendonk
Met
Mohammed Azaay
Locatie
Podium Hoge Woerd

terug naar boven