wo 10 november

Daniel Boissevain

De Schuldige

Bloedstollende theaterthriller met Daniël Boissevain. Gebaseerd op het ijzersterke script van de gelijknamige Deense film, die kon rekenen op een sterrenregen van Nederlandse filmrecensenten.

De film ‘Den Skyldige’ (2018) is internationaal bejubeld. In deze theaterbewerking speelt niemand minder dan Daniël Boissevain politieman Oscar Holm. Verveeld beantwoordt hij telefoontjes die via de meldkamer op de politiepost Beilen binnenkomen. Hij is in afwachting van een rechtszaak wegens een schietincident met zijn dienstwapen. Dan belt Ellen, een jonge verwarde vrouw, vanuit de auto van haar ontvoerder. Oscar komt direct in actie. Met alleen de telefoon tot zijn beschikking begint hij een bloedstollende race tegen de klok om haar te redden.

‘De Schuldige’ bevraagt op ingenieuze wijze ons beeld van goed en kwaad en is behalve een spannende reddingspoging ook een pleidooi voor het overboord gooien van vooroordelen.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Oscar Holm
Daniël Boissevain
Script
Gustav Möller en Emil Nygaard Albertsen
Vertaling:Tom Kleijn
Regie
Henk de Reus
Decor en kleding
Louise Caspers
Soundscape
Stijn Hoes
Productie
Kik Productions

Daniel Boissevain
Daniel Boissevain is een uiterst veelzijdige en veelgevraagde film-, televisie- en toneelacteur. Hij is vooral bekend van tv-hoofdrollen in ‘All Stars’, ‘Meiden van De Wit’ en ‘Gooische Vrouwen’ en zijn rollen in de musicals ‘Doe maar!’ en ‘Brandende liefde’.


terug naar boven