wo 05 januari

De Stilte

Winterkost - Cinderella 5+

Helaas is voor deze voorstelling een regisseur aangetrokken die er niet veel van begrijpt. Het valt ook niet mee. Hoe vertel je het bekende sprookje met maar twee dansers?

Om de voorstelling goed te laten verlopen, besluit de regisseur bij het optreden te blijven en zelf de stiefmoeder en de goede fee te spelen. Ze zorgt ook voor alle spullen. Maar wat moet je met een pompoen, muizen en ratten in een theater? De regisseur heeft veel om over na te denken. Dat kan als de piano klinkt en de dansers dansen.

Ze wordt geslingerd van triest naar vrolijk, van boos naar onzeker, verward, gekwetst en ontroerd. Het valt niet mee alle emoties te verwerken en ondertussen de dansers en de musici te vertellen wat ze moeten doen. Ze gaat steeds meer twijfelen over de afloop. Zij kent het verhaal niet meer… Wie helpt haar verder?

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 5 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tijdens de voorstelling kan je met je baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Choreografie
Jack Timmermans
Musici
Pianoduo Mephisto, John Gevaert en Katrijn Simoens
Muziek
S. Prokofjeff – Cinderella suite (in bewerking voor 4 handen op piano, door John Gevaert)
Dansers
Wiktoria Czakon en Christopher Havner.
Actrice
Elena Peeters
Kostuums
Czakon
Lichtontwerp
Pink Steenvoorden
Props
Bert Vogels, Boy van Poortvliet & Joost Bielars

De Stilte
De Stilte is een dansgezelschap voor kinderen uit Breda. Het gezelschap wil met meerduidige voorstellingen en dansactiviteiten, die de verbeelding prikkelen, de speelse leerdrift van kinderen stimuleren en hun artistieke vermogens aanjagen. Door het spel leert een kind met hart en ziel zijn wereld kennen en zich te positioneren in een overdonderende samenleving. Het gezelschap is de enige culturele instelling in Breda die vanaf 2021 tot de landelijke Basisinfrastructuur behoort. Gezelschappen maken deel uit van de culturele basisinfrastructuur als ze een belangrijke functie vervullen in hun discipline.


terug naar boven