za 12 december

De Theatertroep

De Theatertroep Festival: Kaal

Kaal is een klucht-tragedie over een seriemoordenaar die met de jaarwisseling toeslaat. Wie heeft het gedaan, waarom, waar en met wie? 

Kaal is twee stukken voor de prijs van één. ‘Moord op kale man’, geschreven door Don Duyns. Een klucht-tragedie over een seriemoordenaar die met de jaarwisseling toeslaat. Wie heeft het gedaan, waarom, waar en met wie? En daarnaast een bewerking van het stuk ‘De Kale zangeres’ van Ionesco. Een absurdistisch tafereel over sociale omgangsvormen en de leegheid van etiketten en taal.

De Theatertroep speelt, weer of geen weer. Omdat het kan, mag en moet. Met zonder veel risico. Om alles in te halen, op te halen. Zonder het onzichtbare gevaar te ontkennen, miskennen, verkennen. Kom kijken, op veilige afstand en met de nodige maatregelen. Buiten is het guur, binnen staat de ventilatie op de hoogste stand.

De Theatertroep Speelt
Deze voorstelling is onderdeel van ‘De Theatertroep Speelt’. In een nieuwe tv-show-achtige setting herintroduceert De Theatertroep de theatervorm Vaudeville: een doorlopend programma van korte, actuele voorstellingen. Voor ieder wat wils met dit grenzeloze toneel vol afwisselende, uiteenlopende scènes, sketches, dansjes, slapstick, liedjes en teksten.

In onze theaterzaal presenteren ze drie verschillende korte voorstellingen die op hun eigen wijze reageren op wat zich buiten afspeelt. Kom kijken naar de tragikomedische detective ‘Moord op kale man’ van Don Duyns, het absurdistische ‘De Kale zangeres’ en ‘Rhinoceros’ en naar ‘Vaudeville’.

Meteen meerdere voorstellingen van De Theatertroep boeken? Klik hier om gebruik te maken van stapelkorting.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Spelers en enscenering
Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Jordi Möllering, Nicoline Raatgever, Emma Remmelts (stage), Justin van der Veen, Jochum Veenstra, Roos Visser en Willem Voogd
Stage techniek en educatie
Cas van Eldonk
Publiciteit
Nicole Kienhuis
Locatie
Podium Hoge Woerd

De echte humorliefhebber koopt in ieder geval een kaartje voor Vaudeville, de jaarlijkse viering van het absurdisme des levens door begenadigd acteurscollectief De Theatertroep. Al een tijdje onderzoeken zij het vaudevillegenre; in de theaters met langer werk, op De Parade met een tombola van schaamteloze sketches zonder pointe of pretenties.

De Volkskrant

De Theatertroep
De Theatertroep is een collectief van toneelspelers dat zich de afgelopen jaren heeft toegespitst op het herintroduceren en heruitvinden van de Vaudeville-theatervorm. Het is van oudsher een doorlopend programma van korte actuele voorstellingen dat verschillende kunstdiscipline’s integreert. De naam vat samen wat de Theatertroep wil: grenzeloos toneel aanbieden voor alle lagen van de samenleving, wars van elke scheiding tussen klassiek en modern toneel, tussen volksvermaak en intellectualiteit, tussen komedie en tragedie.


terug naar boven