do 28 oktober

De Theatertroep

Stuk voor Stuk

De Theatertroep blaast het genre vaudeville nieuw leven in met zeven korte theaterstukken van zeven schrijvers. Van een thriller tot een bergbeklimming, er komt van alles voorbij.

Ze combineren theater met een andere grote liefde: literatuur. Zes enthousiaste literaire schrijvers en een doorgewinterde theaterauteur gaan het avontuur met hen aan.
Gustaaf Peek, Marijke Schermer, Jamal Ouariachi, Arie Storm, Tom Hofland, Iduna Paalman en Don Duyns hebben de opdracht gekregen om een eenakter van tussen de tien en twintig minuten te schrijven. De enige restrictie die is gegeven, is dat het geen monoloog mag zijn en minstens twee personages moet bevatten.

Door het diverse zevental schrijvers zijn de eenakters heel verschillend van karakter. Je ziet: een thriller, een bergbeklimming, absurdisme, #metoo, survival of the fittest, humor, een Russisch familiefeest, pubers en nog veel meer. Zet je schrap voor een avond vol verrassingen!

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Enscenering
De Theatertroep
Spel
Rosa Asbreuk, Roos Bottinga, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld en Nicoline Raatgever
Schrijvers
Gustaaf Peek, Marijke Schermer, Jamal Ouariachi, Arie Storm, Tom Hofland, Iduna Paalman en Don Duyns
Redactie
Josje Kraamer (Uitgeverij Querido) en Don Duyns
Vormgeving
Roos Visser
Productie en publiciteit
Lolita Storm
Educatie
Merijn van Beusekom
Dramaturgisch advies
Matthias de Koning en Damiaan de Schrijver
Foto
Jorn Heijdenrijk

De Theatertroep
De Theatertroep is een collectief van zeven toneelspelers dat het genre vaudeville nieuw leven inblaast. Dit doet zij onder het motto ‘lat omhoog, drempel omlaag.’ Eerder waren zij te zien in onze zaal met De Theatertroep Festival met de voorstellingen: ‘Vaudeville: de liveshow’, ‘De Rhinoceros’ en ‘Kaal’.


terug naar boven