do 01 januari

De Toneelmakerij

Lente-Uitjes: Eet je bord leeg 4+

Een bitterzoete komedie met druilerige doperwtjes, slijmerige slablaadjes, sponzige spruiten en spaghetti om van te spugen.

De ene dag houdt Jip veel van worteltjes, de volgende dag zijn worteltjes het goorste wat er bestaat. Soms alleen maar aardappels, dan weer alleen maar rijst. En - ieuw - wat zijn die groene dingetjes in de saus? De ouders van Jip zijn ten einde raad. Geschreeuw, gekrijs, getier en zelfs borden dampende derrie vliegen door de lucht.

’s Avonds heeft Jip de mooiste dromen. Over rappende roti, een pittig pompoentje, swingende pannenkoeken en zingende aardbeien. En over papa en mama, die, als ze niet heel snel normaal gaan doen, in de gehaktmolen belanden. Daar kun je vast hele lekkere hamburgers van bakken. Of balletjes voor in de soep. En moet je eens opletten hoe er dan zal worden gesmuld…

Doe mee met de gratis workshop van De Toneelmakerij of van De Maakplaats! Scroll naar beneden voor meer informatie. 

voorstellingsinfo
Website
Concept en regie
Paul Knieriem
Acteurs
Denise Aznam, Anil Jagdewsing, e.a.
Locatie
Podium Hoge Woerd

Paul Knieriem regisseert een vrolijke chaos met veel herkenbare aspecten uit het gezinsleven: eettafeltrucs zoals ‘het vliegtuigje’ worden hier nét even uitvergroot.

Anders dan de titel doet vermoeden is het geen opvoedkundig theater voor moeilijke eters, maar een dwaze komedie waarin het eten tot leven komt.

Het Parool

Ouder-kind workshop
Je ouders zijn de baas en je hebt maar te doen wat zij willen. Ook als dat betekent dat je spruiten naar binnen moet werken omdat dat ‘gezond’is. Wat gebeurd er wanneer we de rollen omdraaien? In deze workshop nemen kinderen de rol van de ouders aan en de ouders die van de kinderen. Aan de kinderen de taak om de ouders met een loflied op spruiten aan te moedigen zich door deze maaltijd heen te worstelen. Aan de ouders de taak om op te springen van de stoel en een goed klinkend protestlied ten gehore te brengen.

Tijdstip: voorafgaand aan de voorstelling van 13.30 tot 14.30 uur
Deelname: de workshop is voor ouders en kinderen (maximaal 10 ouders en 10 kinderen)
Let op: de workshop is gratis, maar op aanmelding, vanwege de beperkte capaciteit. Stuur een e-mail naar info@podiumhogewoerd.nl om je aan te melden.

Maak plaats voor de Maakplaats!
Cultuur19 organiseert De Maakplaats, een creatief lab voor kinderen. In De Maakplaats zetten we de tijd even stil, zodat je alle tijd hebt om iets moois te maken. Om je heen vind je spannende materialen, die schreeuwen om een nieuwe vorm of verhaal. En weet je even niet meer hoe je verder moet, vraag het een van onze Maakplaatskunstenaars. Zij helpen je zo weer op weg. Wat ga jij maken?

Tijdstip: een half uur vooraf en een uurtje na de voorstelling.
Locatie: voor de theaterzaal.
Deelname is gratis.


terug naar boven