De Toneelmakerij

Lente-Uitjes: Mijn moeder is een diva 8+

Een absurdistische tragikomedie over niet zo beroemde kinderen met een heel beroemde moeder.

Viktor en Valencia zijn een tweeling. Ze lijken helemaal niet op elkaar maar hun moeder heeft gezegd dat ze een tweeling zijn. Dus dan is het waar.

De moeder van Viktor en Valencia is een diva. Ze is modeontwerpster en draagt de meest flamboyante creaties. Ze heeft de hele wereld over gereisd en is overal aanbeden en geroemd, zegt ze zelf. Maar de laatste jaren ligt ze boven in haar slaapkamer te roken met de gordijnen dicht.

Viktor en Valencia hoeven niet naar school, want ze weten alles al. Hun moeder heeft hen precies verteld hoe het leven in elkaar zit. Zo weten ze bijvoorbeeld dat aardige mensen geld van je willen, dat muzikanten lui zijn, dat verliefdheid niet bijzonder is en dat champagne essentieel is bij een goed ontbijt.

Doe je mee met de ouder-kind workshop Shine Bright Like A Diva? Scroll naar beneden voor meer informatie. 

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 8 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. U kunt tijdens de voorstelling met uw baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

voorstellingsinfo
Website
Tekst
Ellen Parren
Regie
Paul Knieriem
Spel
Wart Kamps & Ellen Parren
Dramaturgie
Paulien Geerlings
Scenografie
Janne Sterke
Licht
Gé Wegman

Workshop: Shine Bright Like A Diva
Ben jij een echte diva? Of je moeder, vader, oppas of tante? Na een crash-course tot superster, battelen ouders en kinderen om de sterrenstatus. Wie kleedt zich het best? Wie loopt er het imposants bij? En bij wie hangt het publiek aan de lippen? Een workshop waarbij we alles in de strijd gooien om te schitteren. Maar… wat als diva’s vallen? Geniet van wilde verkleedpartijen en filosofische bespiegelingen. Want zijn diva’s altijd zo uitbundig als ze eruitzien? En hoe is het om in de schaduw van een perfecte ouder je eigen weg te vinden?

Tijdstip: van 13.00 tot 14.30 uur
Kosten: 2 euro pp
Locatie: in de studio van Podium Hoge Woerd. Om 12.55u verwachten we je bij de balie van Castellum Hoge Woerd
Let op: het gaat om een volwassene-kind workshop. Het is niet mogelijk om alleen een kind op te geven. Er kunnen maximaal drie kinderen per volwassene mee doen.Foto's: Sanne Peper

Op zeer grappige en tegelijkertijd beklemmende wijze zet Mijn moeder is een diva zo een claustrofobische moeder-kindrelatie neer, waaraan alleen valt te ontsnappen door de ontroerende onderlinge loyaliteit van broer en zus.


terug naar boven