De Toneelmakerij / Sadettin Kirmiziyuz

Herfststukjes: DE KNETTERGEKKE WERELD ACHTER HET RAAM 8+

Een kleurrijke voorstelling over kleine verschillen met grote gevolgen in een knettergekke wereld. Vol weetjes, vrolijkheid en vooroordelen.

Daar zitten ze met z’n tweeën in de wachtkamer. Ze zijn nog niet geboren. Maar ze hebben er wel zin in. In die knettergekke wereld daar achter het raam. Maar eerst moeten er keuzes gemaakt worden. Want waar wil je geboren worden? En welke huidskleur wil je hebben? En word je een jongen of een meisje?

Dan is het grote moment aangebroken: een rood meisje en een blauwe jongen stappen de wereld in. Maar waarom schrikt hun vader zo? En wil er niemand naast hen zitten? En worden ze achterna gezeten? Ze begrijpen er niet veel van. Het is in ieder geval een stuk ingewikkelder dan ze hadden gedacht.

Een kleurrijke voorstelling met twee aandoenlijke nieuwelingen, die vol humor en naïviteit proberen uit te vinden waarom de een bang en boos en de ander juist blij wordt van de verschillen.

voorstellingsinfo
Website
Concept
Sadettin Kirmiziyüz en Liesbeth Coltof
Tekst
Ad de Bont
Regie
Paul Knieriem
Dramaturgie
Paulien Geerlings
Decor
Sacha Zwiers
Kostuums
Lotte Goos
Lichtontwerp
Gé Wegman
Spel
Sadettin Kirmiziyüz en Jessie Wilms
Locatie
Podium Hoge Woerd

Spelers Jessie Wilms en Kirmiziyüz, geregisseerd door Paul Knieriem, roepen dan met weinig woorden een complete (verziekte) wereld op. Sowieso lukt het ze om met geanimeerd spel, rap schakelend tussen allerlei emoties, hun personages in die knetterracistische wereld enige lucht en humor mee te geven.

Fraai is samenspel van beide spelers, die gedurende de voorstelling niet alleen in woord maar vooral in houding schakelen tussen onschuldig en verbeten, onzeker en vol zelfvertrouwen, haat en liefde.Foto's: Sanne Peper

terug naar boven