De Vrijstaat

BLAFFEN 8+

Waar de Vlag wappert zijn wij honden de baas. Al is het op de Maan. Al is het op Mars.

Een spannende muzikale familievoorstelling over recht en onrecht, vrijheid en gevangenschap en de moed om je stem te laten horen. De jonge straathond Laika is door Boxer gerekruteerd voor het Leger van de Rode Hond. Als Laika haar uniform krijgt, is ze blij. Samen met de jonge honden en patrouillepuppies bewaakt ze vanaf nu het Hondenland tegen de wilde wolven. Zij zijn de bron van alle kwaad en moeten buiten de muur worden gehouden. Maar dan ontdekt Laika waarom haar vader is gevlucht uit Hondenland en nu tussen de wolven leeft. De grote tegenstanders Boxer en Wolf gaan de strijd met elkaar aan en zijn bereid tot het uiterste te gaan.
Wie moet Laika geloven, Boxer of Wolf? En alle andere honden? Die zullen net als het publiek moeten kiezen bij welk kamp zij willen horen. Voor wie stem jij?

Let op: wegens De Loop van Leidsche Rijn op zondag 3 juni zijn sommige wegen rondom Castellum Hoge Woerd tijdelijk afgesloten tussen 13.00 en 15.00 uur. We adviseren om met de fiets of te voet te komen. Klik hier voor meer informatie over de afsluitingen. 

voorstellingsinfo
Website
Tekst & regie
Paul Feld
Spel
Daphne de Bruin, Eleni Achilleos en Tom Strik
Decor & kostuums
Kim van der Zijde
Dramalessen en coaching
Vera Vogel
Techniek
Charlie Feld
Band- en zangcoach
Tess van Hout
Patrouillepuppies
kinderen
Jonge Honden & BLAFFEN!-band
jongeren


Foto's: Aafke Holwerda

De Vrijstaat Theaterfamilie
In onze theaterproducties werken altijd meerdere generaties samen. Professionals met jarenlange ervaring en expertise delen hun kennis, ambacht en passie met jonge talenten. Zo maken we voorstellingen waarbij kwaliteit, talentontwikkeling en spelplezier centraal staan. In de toneelteksten komen humor en maatschappelijke thema’s samen, waardoor onze voorstellingen aantrekkelijk zijn voor jong én oud.

BLAFFEN! is een coproductie met Podium Hoge Woerd, KLUB19 en de scholen De Achtbaan, UniC en Leidsche Rijn College. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Fonds voor Cultuurparticipatie, Elise Mathilde Fonds en het Fentener van Vlissingen Fonds.

Foto: Aafke Holwerda

terug naar boven