De Vrijstaat

DODO live! 8+

Dit spannende muziektheater neemt je mee op avontuur naar het rijk van de Uitgestorven Dieren.

Als een groep jonge klimaatactivisten onder aanvoering van het meisje Eva ruzie krijgt met Lucifer, de bewaker van een dodo-skelet dat tentoongesteld ligt in Museum Hoge Woerd, schiet de vlam in de pan. De ruzie veroorzaakt een kettingreactie van gebeurtenissen waardoor de tijd ineens de andere kant op begint te draaien. Wat start als een demonstratie eindigt in een tijdreis naar het begin van de wereld.

DODO live! neemt je mee op avontuur naar het rijk van de Uitgestorven Dieren. In dit macabere archief waar mevrouw Deus de scepter zwaait wordt steeds opnieuw de balans opgemaakt tussen de levenden en de doden. DODO live! is spannend muziektheater op zoek naar antwoorden op grote vragen. Wat is tijd, wat gebeurt er met dieren die uitsterven en waar komen nieuwe soorten eigenlijk vandaan?

Boekhoudende dino’s, een olifantsvogel op sterk water, ruziënde gentiaanblauwtjes en een welkomstdiner voor de witte neushoorn; in deze spannende voorstelling komt een lang vervlogen wereld tot leven waarin het heden en de toekomst zich moeiteloos mengen.

voorstellingsinfo
Website

Tekst & regie

Paul Feld

Spel

Daphne de Bruin, Anne Reitsma en Yari van der Linden

Muziek

Pleun Alkemade, Erwin Eigenraam, Jimmie Feld & Joris Traas

Vormgeving

Kim van der Zijde

Techniek en film

Charlie Feld

Theaterdocent

Eleni Andreas-Achilleos

Educatie

Lotte Rosier

Kinderen en jongeren van De Vrijstaat TheaterAcademie

Roos, Floor, Lisa, Naomi, Lowie, Zara, Mimouscha, Lise, Elena, Lola Jente, Boris, Vera, Dyanthe, Luka, Julia, Wendel, Diede, Carlijn, Merinde, Tessa, Femke, Femke, Wiene en Lena

Locatie
Podium Hoge Woerd

In DODO live!, de nieuwste voorstelling van De Vrijstaat, werkt een cast van professionele acteurs samen met kinderen en jongeren van De Vrijstaat Theateracademie aan een theaterspektakel dat zich afspeelt in Castellum Hoge Woerd.

De Vrijstaat - DODO Live - Podium Hoge Woerd
De Vrijstaat - DODO Live - Podium Hoge Woerd

terug naar boven