vr 12 t/m wo 17 juni

De Vrijstaat

DODO live! 8+

Dit spannende muziektheater neemt je mee op avontuur naar het rijk van de Uitgestorven Dieren.

Als een groep jonge klimaatactivisten onder aanvoering van het meisje Eva ruzie krijgt met Lucifer, de bewaker van een dodo-skelet dat tentoongesteld ligt in Museum Hoge Woerd, schiet de vlam in de pan. De ruzie veroorzaakt een kettingreactie van gebeurtenissen waardoor de tijd ineens de andere kant op begint te draaien. Wat start als een demonstratie eindigt in een tijdreis naar het begin van de wereld.

DODO live! neemt je mee op avontuur naar het rijk van de Uitgestorven Dieren. In dit macabere archief waar mevrouw Deus de scepter zwaait wordt steeds opnieuw de balans opgemaakt tussen de levenden en de doden. DODO live! is spannend muziektheater op zoek naar antwoorden op grote vragen. Wat is tijd, wat gebeurt er met dieren die uitsterven en waar komen nieuwe soorten eigenlijk vandaan?

Boekhoudende dino’s, een olifantsvogel op sterk water, ruziënde gentiaanblauwtjes en een welkomstdiner voor de witte neushoorn; in het archief van mevrouw Deus komt een lang vervlogen wereld tot leven waarin het heden en de toekomst zich moeiteloos mengen.

Voor de spiksplinternieuwe Vrijstaat-theatervoorstelling werkt opnieuw een cast van professionele acteurs samen met leerlingen van De Vrijstaat TheaterAcademie, studenten van het conservatorium en kinderen van onze partnerschool De Achtbaan.


terug naar boven