De Vrijstaat

Een griezelige trip naar de nachtelijke onderwereld voor durf-als vanaf 8 jaar.

In de achtste fabuleuze voorstelling van De Vrijstaat – waarin dieren de hoofdrol spelen – staan dit keer insecten centraal. Na eeuwenlange terreur van de mensen komen zij in opstand. Met het mensenmeisje Teekla als bondgenoot besluiten ze hun aartsvijanden een koekje van eigen deeg te geven.

Teekla wordt op school uitgemaakt voor pissebed. Maar als zij in de spiegel kijkt, twijfelt zij steeds meer aan wat ze ziet. Hebben de pestkoppen gelijk? Wanneer de schoonmaakster zich gewapend met gif en ander schoonmaakvenijn stort op een mierennest onder de plint van hun huis, start er een wonderlijke tocht naar de krochten van de onderwereld.

Daar blijkt de Kakkerlak een machtige Godfather en zwaait de Mierenkoningin haar scepter met ijzeren hand. Teekla wordt liefdevol opgenomen bij het insectenvolk onder de grond. Zij wordt met een missie teruggestuurd naar de mensenwereld om een einde te maken aan de terreur van de twee-benigen die de insecten uitroeien en wegzetten als ongedierte. Als een Sluipwesp infiltreert zij op wel heel bijzondere wijze in de gelederen van de vijand.

voorstellingsinfo
Tekst en regie
Paul Feld
Spel
Gabby Bakker, Eleni Achilleos, Daphne de Bruin en kinderen van Hof ter Weide en OBS de klimroos in de rol van insecten.
Muziek
Bas, August, Manuel, Anne, Ylana, Jimmie, Tom (Muziekensemble Amadeuslyceum)
Bandcoach
Bart Laan
Muzikale adviezen
Andreas Suntrop
Decor en kostuum
Kim van der Zijde
Licht en geluid
Charlie Feld
Foto
Charlie Feld
Locatie

Workshop Insect op je Kop
Maak samen met theatervormgever Kim van der Zijde een insectenhoofddeksel voor op je eigen kop. Kim maakt het decor en de kostuums bij de theatervoorstelling De Nacht van de Kakkerlak. In deze voorstelling spelen insecten de hoofdrol: Mieren, pissebedden, kakkerlakken, wespen en muggen krioelen over het toneel met wriemelende voelsprieten en priemende zuigsnuiten.
Wil jij er ook uit zien als een insect? In de workshop Insect op je kop maak je met panty’s en schuimrubber de meest wonderbaarlijke hoofddeksels die je zelf op je kop kunt zetten. Laat je fantasie de vrije loop en laat het insect in jezelf vrij.

De workshop vindt voorafgaand aan de voorstelling plaats op zondag 21 en woensdag 24 mei van 13:15-14:45 uur. Reken erop dat je ongeveer een uur bezig bent. Deelname aan de workshop is gratis en als je zeker wilt zijn van een plekje, kom op tijd!

Foto's: Charlie Feld

terug naar boven