vr 20 mei

Eric Vloeimans en band

Takes on Licks & Brains

Nederlands bekendste trompettist Eric Vloeimans nodigt bigband Licks & Brains uit voor een concert met spetterende nieuwe versies van zijn eigen muziek. De composities van Eric Vloeimans in een bigband jasje: gróóts, funky en swingend.

Ook het indrukwekkende repertoire van Licks & Brains wordt niet achterwege gelaten. De achttienkoppige band maakt een aantrekkelijke mix waarop blazers, elektronische grooves en het avontuurlijke spel van Vloeimans organisch samenvloeien. Het resultaat hoor je in stukken die zich bewegen tussen een flinke dosis jazz, afrofunk, minimal music, soul, funk en dance.

Met de muziek van Vloeimans verkent bigband Licks & Brains muzikale paden waar andere bigbands zich niet aan wagen. Niet zo gek dus dat de mannen van Licks & Brains laaiend enthousiast zijn over deze samenwerking.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Website
Met
Eric Vloeimans en Licks & Brains onder leiding van Rolf Delfos
Arrangementen
Rolf Delfos

De bijzondere aanpak, energie en sound van Licks & Brains creëert een hele nieuwe sfeer rondom mijn muziek.

Eric Vloeimans

Eric Vloeimans
Deze improviserende trompettist speelt zowel jazz-, pop- en wereldmuziek als met kamermuziekensembles, big bands en klassieke orkesten. Een kleine selectie van de prijzen die Eric voor zijn werk heeft mogen ontvangen: vijf Edisons, de Boy Edgar Prijs, de Bird Award, de Elly Ameling Prijs, de Gouden Notenkraker en de Edison Jazz Oeuvreprijs.
Eric Vloeimans is een muzikant die een steeds groter publiek aan zich bindt. Niet alleen door zijn uitzonderlijke muzikaliteit, maar ook zijn innemende podiumpersoonlijkheid. “Ik maak muziek voor miljoenen, en die wil ik allemaal bereiken”, aldus Vloeimans.

Licks & Brains
De achttienkoppige bigband Licks & Brains weet jazz, funk, soul, hip-hop en latin te mengen tot een verrassende mix. Onder de bezielende leiding van Rolf Delfos, een van de beste altsaxofonisten van Nederland, maken ze muziek als een bigband à la New Cool Collective, waarbij minder latin en meer popmuziek door de aderen van de band stroomt. Ze werkten al eerder samen met Benjamin Herman, Joseph Bowie en Kraak & Smaak.


terug naar boven