Feikes Huis en Het Houten Huis

Winterkost: Hoe licht kan een wolk zijn? 4+

Beeldende muziektheatervoorstelling voor jong en oud over het verlangen om gewichtloos in de lucht te hangen.

Op het toneel staan drie mensen. De een bakt potten, de ander maakt muziek en de derde beweegt. Alle drie proberen ze ons eenzelfde verhaal te vertellen; over stil zijn van binnen en hoe moeilijk dat is. Ze voelen zich van binnen Das…

Das woont in zijn eentje en daar houdt hij van. Hij is dol op rust, eenzame wandelingen en stille plekken. Das draagt graag een mooie, grote hoed om zijn gedachten, ideeën en overpeinzingen een beetje bij elkaar te houden. Op een dag pikt een specht een gat in zijn hoed en besluit erin te wonen. De specht heeft al zijn vrienden uitgenodigd en nu is het een kabaal van jewelste in de hoed. Soms is het heel even stil, maar dan piepen er door dat gat meteen nieuwe gedachten zijn hoofd binnen. Mooie, eindeloze en kronkelende gedachten maar ook prangende vragen zoals: hoe licht kan een wolk zijn?

Een voorstelling voor iedereen die door de ruis het bos niet meer hoort. En over stil zijn van binnen en hoe moeilijk dat is. De voorstelling is losjes geïnspireerd op het prentenboek De Wonderlijke Hoed Van Beer van Ayano Imai.

Doe mee met de gratis creatieve workshop De Maakplaats of het verdiepende randprogramma! Scroll naar beneden voor meer informatie. 

voorstellingsinfo
Website
Concept
Meike van den Akker, Gienke Deuten
Regie
Gienke Deuten
Eindregie
Elien van den Hoek
Spel & Muziek
Radek Fedyk
Spel
Maarten Smit, Meike van den Akker
Dramaturgie
Loes van der Pligt
Techniek
Tjarko van Heese/Roy Vermeer
Poppen
Meike van den Akker
Vormgeving
Liesje Knobel
Kostuums
Sanne Lips
Lichtontwerp
Desiree van Gelderen
Productie
Roy Vermeer
Educatie
Karlijn Benthem, Charlotte Agema, Anouk Rutte
Stages
Jesse van Delft, Milan Schleijpen
Publiciteit
Mo Visser, Marjolein van der Meer, Pien Roeland
Verkoop
Alles voor de Kunsten / STIP Theaterproducties
Grafisch ontwerp
Brecht Balk

Oogstrelende voorstelling.

Dagblad van het Noorden

Verdiepend programma voor klein en groot
De voorstelling begint voordat hij is begonnen en gaat door na het applaus. Kom het theater binnen met aandacht. Prikkel je zintuigen en scherp je gedachten door al je sensoren aan te zetten. Krijgt alles de aandacht die het verdient? Ga op zoek naar dat wat jou rustig maakt. Ruik, voel, hoor en proef van de ambachten die je op het toneel hebt gezien. Welke das schuilt er in jou?

Maak plaats voor De Maakplaats!
Cultuur19 trakteert je op 2, 5 en 7 januari op De Maakplaats, een leuke creatieve workshop. Met de meest uiteenlopende materialen en eindeloze fantasie ga je laten zien wat je van de voorstelling vond of wat je ervan verwacht.

De Maakplaats is steeds een half uur vooraf en een uurtje na de voorstelling gratis te bezoeken. Dus kom langs en laat die creatieve handjes lekker wapperen!
Foto's: Ilja Lammers / Foto's: Moon Saris

Kanshebber Zapp Theaterprijs
Hoe licht kan een wolk zijn maakt kans op de Zapp Theaterprijs. Iedereen die de voorstelling heeft gezien kan ons helpen met winnen! Laat je stem horen op: www.zapptheaterprijs.nl


terug naar boven